Magazin

Maria Lucia Hohan: Redefinirea puterii feminine prin modă

Publicat: 14 mart. 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Maria Lucia Hohan Redefinirea puterii feminine prin modă

Magazinul de lux Harrods a dezvăluit un nou design pentru zona de rochii de seară pentru femei în decembrie 2023. Noile spații, dedicate ținutelor de ocazie și costumelor de baie, fac parte din proiectul de reamenajare în curs la sediul din Knightsbridge, Londra.

Printre cele 38 de branduri prezentate în cluster-ul de eveningwear se remarcă designerul român Maria Lucia Hohan (MLH). Hohan este cunoscută pentru creațiile sale distincte și senzuale. Iată cum redefinește ea conceptul de emancipare feminină prin modă, nu doar la Harrods, ci în întreg universul brandului său.

Maria Lucia Hohan: Revoluționând moda rochiilor de seară

De la înființarea MLH în 2003, brandul de modă de lux a devenit o prezență constantă pe covorul roșu. Numeroase celebrități de prim rang au ales rochiile și piesele designerului la evenimente de amploare, precum Festivalul de Film de la Cannes și Premiile ESPY. Modelele ei opulente și feminine se disting prin pliseurile deosebite, siluetele fluide și detaliile intricate.

Interesul lui Hohan pentru modă a luat amploare în adolescență. Curioasă să descopere cum hainele pot exprima creativitatea, a învățat să coasă și a experimentat cu diverse designuri.

Înainte de a-și începe cariera în modă, Hohan visa să devină designer de interior, dar atracția către designul textil a condus-o să obțină un master în acest domeniu la L’Institut Supérieur des Arts Appliqués (LISAA) din Paris.

Realizarea că îmbrăcămintea poate fi un instrument de emancipare feminină a stârnit cu adevărat pasiunea lui Hohan pentru designul vestimentar. A reușit să revoluționeze moda ținutelor de seară pentru femei, creând rochii fresh, tinerești și sofisticate. Abordarea ei inovatoare contestă stilurile clasice de bal și de nuntă.

Cum rochiile Maria Lucia Hohan transmit forță și încredere 

Femeile sunt punctul central al filosofiei MLH, iar Hohan integrează senzualitatea, forța și puterea lor în fiecare piesă pe care o creează. Ea desenează  pentru femeile care „transcend tendințele”, care  „doresc să-și exprime încrederea și unicitatea prin modul în care se îmbracă” și să-și construiască „propriile narațiuni”.

Pentru a atinge acest scop, Hohan creează „piese râvnite în țesături frumoase, cu imprimeuri memorabile” și „tăieturi îndrăznețe sau dantele delicate.” Alegerea atentă a materialelor a devenit un semn distinctiv al mărcii sale. Ea selectează cu grijă paleta de culori a fiecărui sezon, dând viață viziunilor sale cu mătăsuri luxoase, fluide și vibrante. . 

Redefinirea frumuseții și încrederii pentru toate femeile

Multe femei doresc să se simtă senzuale și încrezătoare atunci când participă la evenimente importante, fie că primesc recunoaștere la o ceremonie de premiere, o petrecere de familie sau o festivitate mai pretențioasă.. O creație MLH asigură că purtătoarea se simte frumoasă și încrezătoare în timp ce navighează prin diverse evenimente sociale și ocazii speciale.

Datorită accentului pus pe emanciparea femeilor, Hohan a devenit un designer căutat printre celebrități. Femei celebre precum Taylor Swift, Zendaya și Beyoncé au ales designurile MLH în videoclipuri, ședințe foto pentru coperta revistelor și campanii publicitare.

Cu toate acestea, Hohan nu creează doar pentru celebrități. Ea este pasionată să proiecteze pentru toate femeile în roluri cheie în viața lor.

Hohan spune că rochiile ei sunt „declarații de putere și sensibilitate în același timp”. Creațiile sale servesc adesea drept mărturii subtile ale momentelor semnificative din viața multor femei inspirate și inspiraționale. 

 

 Multiplele fațete ale feminității absolute

Rochiile MLH permit o „femininitate multifațetată”, atât în ceea ce privește forma corpului, cât și stilul individual. Fie că este vorba de modul în care se așează pe corpul celei care le poartă sau de declarația pe care o fac, rochiile MLH refuză să se conformeze sau să se limiteze.

Confortul este un factor important pentru multe femei la evenimentele formale. Hohan crede că femeile nu ar trebui să facă compromisuri între confort și frumusețe. Multe dintre modelele MLH includ căptușeală la bust și elemente reglabile cu panglici reglabile,  pentru a asigura o potrivire perfectă.

„Am fost martor direct la modul în care ceea ce purtăm ne poate influența profund încrederea, exprimarea de sine și sentimentul general de împuternicire”, spune Hohan. Atunci când purtătorul se simte confortabil în propria piele, emană încredere fără efort.

Hohan simte că există o cerere tot mai mare pentru incluziune în modă și pentru o „definiție mai incluzivă a frumuseții”. Ea crede că multe branduri își vor extinde gama de mărimi și vor prezenta o mai mare diversitate de modele în campaniile lor în 2024.

Noile spații de cumpărături Harrods

Cumpărătorii pot găsi noile spații Harrods dedicate hainelor de seară și de ocazie, respectiv de vacanță și înot, la primul etaj al emblematicului magazin. Acestea fac parte din cea de-a doua fază a proiectului de reamenajare a magazinului și se întind pe o suprafață de aproape 10.000 de metri pătrați.

Noul spațiu pentru ținute de vacanță și înot oferă clienților o destinație pe tot parcursul anului pentru a cumpăra articole pentru vacanțe, cum ar fi costumele de baie și diferitele ținute pentru resorturi. Cumpărătorii pot răsfoi modele de la Missoni, Eres, Pucci și alte mărci notabile de costume de baie.

Între timp, noul spațiu pentru haine de ocazie al Harrods oferă un „mediu elevat, actual și modern”. Acest spațiu include patru cabine de probă foarte mari și două camere VIP extravagante. Clienții pot rezerva aceste camere VIP pentru a le utiliza în timp ce fac cumpărături în magazin. Având în vedere creșterea cu 50% a categoriei de îmbrăcăminte de seară la Harrods începând cu 2021, aceste încăperi vor fi cu sigurantă apreciate de cumpărători.

Noul spațiu prezintă, de asemenea, piese exclusive de la MLH. Fiecare piesă reflectă perspectiva unică a lui Hohan asupra modei și angajamentul ei de a crea modele care să împuternicească și să celebreze femeile.

Simon Longland, director de modă la Harrods, spune că magazinul se străduiește să creeze spații în care clienții să se simtă „transportați într-un univers luxos în care fiecare detaliu a fost luat în considerare”, de la aspectul general până la detaliile cabinei de probă.

Longland este „pasionat de crearea celei mai bune experiențe de shopping” pentru clienții Harrods, „care au ajuns să se aștepte nu doar la cea mai bună ofertă și la cele mai bune servicii, ci și la cele mai bune împrejurimi”.

Crearea experiențelor luxoase în modă

Noile spații comerciale Harrods sunt luminoase și deschise, oferind mult spațiu cumpărătorilor pentru a răsfoi noile stiluri. Manechinele îmbrăcate în designuri elegante de la MLH și alte branduri, cum ar fi Pamella Roland și Taller Marmo, împodobesc spațiul select de îmbrăcăminte de ocazie. Piesele uimitoare ale lui Hohan se integrează perfect în decorul somptuos.

Hohan afirmă: „Colaborarea noastră cu Harrods reprezintă o etapă semnificativă, deoarece a marcat prima noastră prezență fizică în Marea Britanie. În timp ce anterior am deservit piața prin intermediul comercianților online, această aventură ne-a permis să oferim clienților MLH o experiență complet imersivă a brandului pentru prima dată.”

„De-a lungul anilor, parteneriatul nostru a evoluat într-o alianță strategică care transcende prezența fizică. De la organizarea unor evenimente de marcă de neuitat până la crearea de colecții exclusiviste adaptate pentru clientela sofisticată de la Harrods, Maria Lucia Hohan a devenit sinonimă cu excelența în domeniul rochiilor de seară și reprezintă un pilon al spațiului lansat recent.”

În timp ce Harrods continuă să redefinească experiența cumpărăturilor de lux, MLH strălucește ca un brand proeminent care celebrează emanciparea femeilor prin modă.

Despre Maria Lucia Hohan

Creațiile Mariei Lucia Hohan încarnează forța feminină și celebrează individualitatea. Atunci când proiectează, Hohan se inspiră din poveștile femeilor de pretutindeni, inclusiv echipa MLH formată exclusiv din femei și ambasadorii puternici ai mărcii.

De la concept și creație până la experiența de a purta o rochie MLH, creațiile lui Hohan împuternicesc toate femeile. Rochiile MLH sunt declarații de femininitate care cuprind esența femeilor din toate culturile, generațiile și cu toate tipurile de corp. Calitatea estetică a pieselor MLH le-a făcut să apară în numeroase campanii globale, inspirând femeile din întreaga lume.

Nenumărate vedete au purtat modele MLH, consolidândreputația mărcii în ceea ce privește rafinamentul și glamourul. Printre aceste celebrități se numără Jennifer Lopez, Sarah Michelle Gellar, Dita von Teese, Eva Longoria, Catherine Zeta-Jones, Cecilia Rodríguez, Kim Kardashian, Cristina Jacob, Heidi Klum, Adriana Lima, Nicole Scherzinger, Emily Ratajkowski și Vanessa Hudgens.

MLH dezvăluie colecțiile fiecărui nou sezon în cadrul prezentărilor intime de la Săptămâna Modei de la Paris. Oaspeții savurează băuturi răcoritoare într-o locuință cu aer de castel, amplasată în arondismentul istoric 8 din Paris, în timp ce admiră ultimele modele ale brandului.

Colecțiile Pret-à-Porter de la MLH pot fi achiziționate de la retaileri prestigioși precum Neiman Marcus, Saks Fifth Avenue și Harvey Nichols. Brandul oferă, de asemenea, servicii personalizate, asigurându-se că clienții se bucură de o experiență unică și de piese create special pentru ei.

MLH este dedicat practicilor de modă durabile și etice. Marca folosește numai cele mai bune materiale și pledează pentru metode de producție responsabile. MLH continuă să conteste normele, oferind modele inovatoare care încântă și inspiră.

Comentarii
  • Stați puțin! Da’ parca femeile erau la fel de puternice precum bărbații, nu? Iar dacă mă întrebați pe mine, femeile sunt mai puternice goale, nu îmbrăcate. Așa că moda și puterea feminina nu prea au tangente.

Adauga un comentariu