Local

Marian Grigoraș, extras din OUG privind aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene

Publicat: 09 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marian Grigoraș extras din OUG privind aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene

Marian Grigoraș, prefectul judeţului Iaşi a publicat un extras din Ordonanța de urgență nr. 43/2020 pentru aprobarea unor mă̆suri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a ră̆spândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stărâi de urgență.

„Art. 8 (1) Se aprobă acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună pentru medici, personalul medico sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID-19, pe perioada stării de urgență, din fondul de salarii al unității angajatoare. Prin transferuri din bugetul Fondului național unic de sănătate sau, după caz, de la bugetul de stat, de la titlul VI – „Transferuri între unități ale administrației publice” sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu această destinație, prin ordonatorul principal de credite.

(2) În cazul serviciilor de ambulanță județene și al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, stimulentul de risc prevăzut la alin. (1) se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, de la titlul I „Cheltuieli de personal”.

(3) Pentru unitățile sanitare din cadrul ministerelor și instituțiilor cu rețea sanitară proprie, sumele necesare acordării stimulentului prevăzut la alin. (1) se asigură prin transferuri de la bugetul de stat, de la titlul VI Transferuri între unități ale administrației publice”, prin bugetele ordonatorilor principali de credite.

(4) Stimulentul de risc acordat conform alin. (1) nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru muncă, reglementată la titlul V „Contribuții sociale obligatorii” din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

(5) Medicii, personalul medico-sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar, implicat direct în transportul, evaluarea, echiparea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID-19 se stabilesc prin decizie a conducătorului unității angajatoare în care aceștia își desfășoară activitatea.”, a publicat prefectul judeţului Iaşi.

Adauga un comentariu