Local

Maricel Popa a jucat un joc de cărți cu Mircea Manolache: “Popa prostu’”

Publicat: 27 apr. 2020

Deşi a sperat astăzi că va reintra în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), consilierul judeţean bătăuş Mircea Manolache şi-a luat din nou o mare ţeapa. Manolache a crezut că a bătut palma cu Maricel Popa, preşedintele CJ şi liderul PSD pentru funcţia respectivă. Doar că şedinţa fiind online nu se putea respecta procedura votului secret, oricât a dorit Manolache acest lucru.

Păcălit de Maricel Popa să se alăture PSD la votul proiectelor de hotărâre, Manolache a crezit că va reveni pe cai mari în ATOP. Nu a fost însă aşa pentru că proiectul nu a întrunit numărul de voturi pentru derularea procedurii în sistem online. Practic, prin poştă electronică nu au ajuns suficiente voturi pentru că proiectul să poată fi aprobat. În aceste condiţii, Mircea Manolache l-a ajutat pe Măricel Popa să-şi treacă toate proiectele importante (creându-i majoritate în CJ, alături de celălalt consilier UNPR, Marian Hauta), dar şi-a luat o mare teapă, când a fost vorba să ajungă în ATOP! Şi uite aşa, bătăuşul Mircea Manolache va fi nevoit să mai aştepte măcar o lună până să revină în ATOP.

Această decizie putea arunca în aer Consiliul Judeţean!

Reamintim că preşedintele CJ, Măricel Popă, a vrut să gireze numirea consilierului bătăuș Mircea Manolache în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) pe consilierul județean UNPR, bătăușul Mircea Manolache. Această intenție a lui Măricel Popa este absolut revoltătoare din moment ce omul pentru care garantează șeful CJ tocmai l-a făcut nazist pe președintele României, Klaus Iohannis.

Vineri, la ședința grupurilor reunite, din dorinţa de a se da bine pe lângă preşedintele PSD, Maricel Popa, ca să mai prindă un mandat de consilier și un loc în ATOP, Mircea Manolache a început un atac furibund la adresa liberalilor, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis. „Voi liberalii, cu preşedintele vostru nazist Klaus Iohannis şi cu ministrul Costel Alexe tăiaţi pădurile romanilor şi le daţi străinilor”, a acuzat Mircea Manolache spre stupoarea consilierilor județeni participanți online la ședință.

Aceste declarații iresponsabile din partea unui om politic au ajuns deja pe masa Inspectoratului Județean de Poliție și la Consiliul Național de Combatere de Discriminării (CNCD), care vor analiza speța în această perioadă. De asemenea, reprezentanții Partidului Național Liberal vor depune o plângere penală la poliție pentru declarații xenofobe, plângere penală însoțită și de înregistrarea video a ședinței în care Mircea Manolache și-a permis să-l facă nazist pe președintele României, Klaus Iohannis.

Locul din ATOP revine de fapt PNL-ului

Dacă Măricel Popa își va duce planul la bun sfârșit, Mircea Manolache ar urma să intre în ATOP în locul lui Iulian Tărăboanță, cel care a demisionat din CJ. Numai că și aici se încalcă legea flagrant. În primul rând, conform algoritmului politic, UNPR (un partid de buzunar care acum abia mai are 0,1 la sută în sondaje) nu ar trebui să aibă niciun reprezentant în ATOP.

Din această structură fac parte 6 reprezentanți ai partidelor politice, proporțional cu numărul de consilieri ai fiecărui partid. Conform acestui algoritm PSD are 2 reprezentanți în ATOP, PNL ar trebui să aibă 2 (dar a avut numai unul tocmai ca Maricel Popa să dea ilegal un loc și UNPR-ului), PMP -1 și ALDE – 1. Conform rezultatelor de la alegerile din anul 2016 (UNPR-ului îi revenea 0.3 din locurile din ATOP, iar PNL 1.7 locuri). În anul 2016, ca să-l ajute pe Mircea Manolache, Măricel Popa a ignorat că liberalii ar trebui să aibă 2 reprezentanți în ATOP) și profitând de majoritatea din CJ a dat un loc UNPR-ului.

O familie de bătăuși, cu probleme penale

Pentru cei care nu-l cunosc, nu este de mirare că Mircea Manolache are astfel de atitudini naziste, din moment ce şi fiul lui, Ştefan Manolache, s-a făcut şi el remarcat în ultima vreme printr-o serie de fapte scandaloase. Acesta s-a ales cu o condamnare de un an de închisoare cu suspendare, după ce în 2014 a provocat panica pe străzile din Iaşi. Mai precis, fiul celui care este consilier judeţean a ameninţat în trafic un taximetrist, totul pornind de la o presupusă înjurătură. Pentru că ameninţarea să fie cât mai credibilă a folosit un pistol cu bile. În urma conflictului spontan, tânărul Manolache l-a urmărit pe taximetrist pe străzile din oraş. Văzând că este urmărit, taximetristul a oprit şi a folosit un spray lacrimogen.

În replică, Răzvan Manolache a tras de mai multe ori cu pistolul, nimerindu-l pe taximetrist în zona pieptului. Asta s-a ales cu acea condamnare. Acesta a mai avut şi alte apucături cocalaresti. A circulat cu maşina pe trotuar în zona Copou, cu paharul de alcool în mână, tocmai pentru a putea intra mai uşor într-un local. Răzvan Ştefan Manolache a intrat în atenţia autorităţilor şi într-un dosar de trafic de droguri de mare risc.

Reamintim de asemenea că fiul lui Mircea Manolache, Răzvan Ștefan Manolache a fost implicat în cel mai recent scandal, alături de fosta sa iubită, cântăreața Andreea Antonescu. Scandal în care, vedetă a sunat la numărul unic de urgență 112, reclamând că este sechestrată în apartament de iubitul ei.

Popa prostu este un joc de cărţi ce se joacă în cel puţin 2 jucători. În funcţie de numărul de jucători se va folosi un număr egal de perechi de cărţi. Suplimentar se va mai adăuga o carte, care reprezintă popa prostu.
Se vor împărţi apoi cărtile (câte 4 pentru fiecare jucător) iar la final o carte va rămâne pe masă, cu faţa în jos.

Primul jucător va trebui să pună pe masă o carte cu faţa în jos iar apoi va lua cartea care se afla înainte pe masă. Jocul va continua în acelaşi ritm, fiecare jucător (când îi vine rândul) va pune o carte jos după care va lua cartea ce se află deja pe masă.

Scopul jocului este de a avea toate cele 4 cărţi cu acelaşi număr (indiferent care). Primul jucător care reuşeşte să aibă cele 4 cărţi le va aşeja rapid pe masă. Jucătorul care în acel moment are în mână cartea desemnată a fi Popa prostu pierde jocul.

Adauga un comentariu