Prima pagină » Culinar » Marinată de pește. Ce legume să folosești pentru o aromă deosebită a preparatului?

Marinată de pește. Ce legume să folosești pentru o aromă deosebită a preparatului?

10 ian. 2023, 11:00,
în Culinar

Marinata de pește face ca gustul felului de mâncare să fie strălucitor și bogat. Peștele într-o marinată este, prin urmare, deosebit de delicios. O marinată pentru pește la grătar, poate fi făcută cu ulei și usturoi. De asemenea, aceasta poate fi făcută cu maioneză, sos de soia sau vin.

Iar o marinată pentru pește roșu sărat, mai ales dacă este una pentru peștele afumat la cald, se face cu un minim de condimente. Iar iubitorii de tocană delicioasă de pește ar trebui să știe cu siguranță cum să pregătească peștele sub marinată. O aromă unică, un gust strălucitor și bogat. Peștele marinat cu morcovi și ceapă este una dintre gustările reci extrem de deosebite. Mulți sunt familiarizați cu acest fel de mâncare încă din copilărie. Serviți-o la prânz sau la cină, aceasta este sănătoasă și delicioasă.

Marinata de pește. Sfaturi de urmat pentru un fel de mâncare perfect

Pentru a pregăti felul de mâncare veți avea nevoie de un kg de pește la alegere, o ceapă, un morcov, 5 linguri de pastă de tomate, 2 frunze da dafin și piper după gust. De asemenea, veți avea nevoie de 50 ml de ulei, condimente din ierburi uscate după gust și sare.

Pentru a începe gătirea marinatei pregătiți toate ingredientele conform listei. Atunci când te întrebi ce pește ar trebui să folosești este bine să știi că pentru această rețetă, merluciu, polac sau cod ar fi perfect. Dacă aveți pește congelat, scoateți-l din congelator și dezghețați-l la temperatura camerei.

Curățați merluciul de solzi și asigurați-vă că ați tăiat aripioarele ascuțite. Dacă aripioarele sunt lăsate, unele dintre ele se pot desprinde de pește în timpul gătitului, stricând astfel felul de mâncare finit. Clătiți peștele în apă rece și uscați-l cu prosoape de hârtie. Nu lăsați exces de apă pe pește.

Cum se pregătesc ingredientele pentru marinată? Cât timp trebuie prăjit peștele

După care se taie merluciul în bucăți de mărimea mică și se sărează ușor. Se curăță și se spală ceapa și morcovul. Se încălzește uleiul vegetal într-o tigaie cu bază grea. Puneți peștele în tigaie și prăjiți-l la foc mediu până când este fiert. A durat aproximativ 8-10 minute pe fiecare parte până să obții o crustă aurie pe pește.

Se taie ceapa în felii, nu prea grosiere. Metoda de tăiere poate fi oricare, astfel puteți tăia ceapa în jumătăți de inele sau cuburi. Radeți morcovii pe o răzătoare grosieră sau una coreeană pentru salată. Puneți peștele fiert din tigaie într-un castron adânc separat. Se adaugă frunza de dafin și boabele de piper.

În tigaia în care a fost prăjit peștele, trimiteți ceapa. Se sotează la foc mic, amestecând din când în când, până când devine translucidă. Adăugați morcovii la ceapă și gătiți împreună timp de aproximativ 10-15 minute, nu uitați să amestecați.

În ce moment ce adaugă pasta de roșii? La ce să fii atent când gătești merluciu?

Când legumele sunt gata, adăugați în tigaie pasta de roșii și ierburile tocate mărunt. Ajustați cantitatea de pastă de roșii după gust. Rețeta originală prevedea 5 linguri, dar multe gospodine folosesc doar 3 linguri și iese foarte bine. Se amestecă totul și se ține pe foc câteva secunde.

Adăugați amestecul de roșii și legume la pește și amestecați ușor, dar bine. Dacă peștele este un pic uscat, adăugați 1-2 linguri de ulei vegetal, puteți folosi ulei nerafinat. După ce peștele s-a răcit, se lasă la frigider pentru a se îmbiba cu aroma marinatei cel puțin câteva ore. Cu cât merluciul se lasă la marinat mai mult timp, cu atât va fi mai gustos.

Țineți cont de faptul că modul în care mărunțiți morcovii gustul de marinată de pește. Morcovii rași se vor transforma într-o terci în timpul gătitului și se vor amesteca uniform cu restul ingredientelor. Pe când morcovii feliați sau mărunțiți își vor păstra forma.

Bugetul.ro
Satul miliardarilor din România unde se trăiește ca-n Monte Carlo. Cei mai mulți dintre locuitorii de aici au averi impresionante și vile de milioane
redactia.ro
Decizia neașteptată luată de americani în privința Rusiei. Donald Trump i-a surprins pe toți
Bugetul.ro
Grila TV din România se schimbă din 1 martie. Noul post de televiziune a început emisia, iar cei mai mici dintre telespectatori sunt cei mai încântați
a1.ro
Echipele eliminate revin astăzi la Power Couple! Doar o pereche va avea șansa să reintre în competiție, cu drepturi depline
Playtech.ro
Imaginea momentului cu Ion Iliescu! Vestea a venit chiar când fostul preşedinte a împlinit 95 de ani: 'Moare...
observatornews.ro
Iancu Guda, despre "nenorocirile" provocate de pariuri. Schema din spatele celei mai succes afaceri: cum câştigă "casa" întotdeauna
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Aparatul din bucătărie care trebuie scos din priză noaptea. Poate provoca tragedii
realitatea.net
Cel mai murdar oraș din România. Localnicii se plâng de gunoaie necolectate și de o infrastructură de salubrizare jalnică
SportpeSurse
Acuzații grave aduse jurnalistei Anca Alexandrescu despre legăturile pe care le are cu Horațiu Potra și Călin Georgescu
Playtech.ro
Transformarea incredibilă a Ralucăi Lăzăruț! Cum arată acum și ce viață de lux duce în America
Dailybusiness.ro
Breaking! Zelenski pleacă de la Casa Albă fără să mai semneze acordul pentru mineralele Ucrainei cu Donald Trump
RomaniaTV
Ora de vară 2025. Anunţul de la Bruxelles care dă peste cap fusul orar. Ce se întâmplă cu schimbarea orei în weekend
stiriromania.ro
Cum arată Eliza Iliescu acum, la 19 ani. Din ce bani trăiesc lunar Adriana Iliescu și fiica ei
RomaniaTV
Se da a 13-a pensie, decizie oficială a Guvernului. Banii intră pe card de Paşte 2025
redactia.ro
Cum au fost îmbrăcați Sebastian Stan și mama sa la Gala Premiilor Oscar
ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`