Culinar

Marinată de pește. Ce legume să folosești pentru o aromă deosebită a preparatului?

Publicat: 10 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marinată de pește. Ce legume să folosești pentru o aromă deosebită a preparatului
Peștele într-o marinată este, prin urmare, deosebit de delicios

Marinata de pește face ca gustul felului de mâncare să fie strălucitor și bogat. Peștele într-o marinată este, prin urmare, deosebit de delicios. O marinată pentru pește la grătar, poate fi făcută cu ulei și usturoi. De asemenea, aceasta poate fi făcută cu maioneză, sos de soia sau vin.

Iar o marinată pentru pește roșu sărat, mai ales dacă este una pentru peștele afumat la cald, se face cu un minim de condimente. Iar iubitorii de tocană delicioasă de pește ar trebui să știe cu siguranță cum să pregătească peștele sub marinată. O aromă unică, un gust strălucitor și bogat. Peștele marinat cu morcovi și ceapă este una dintre gustările reci extrem de deosebite. Mulți sunt familiarizați cu acest fel de mâncare încă din copilărie. Serviți-o la prânz sau la cină, aceasta este sănătoasă și delicioasă.

Marinata de pește. Sfaturi de urmat pentru un fel de mâncare perfect

Pentru a pregăti felul de mâncare veți avea nevoie de un kg de pește la alegere, o ceapă, un morcov, 5 linguri de pastă de tomate, 2 frunze da dafin și piper după gust. De asemenea, veți avea nevoie de 50 ml de ulei, condimente din ierburi uscate după gust și sare.

Pentru a începe gătirea marinatei pregătiți toate ingredientele conform listei. Atunci când te întrebi ce pește ar trebui să folosești este bine să știi că pentru această rețetă, merluciu, polac sau cod ar fi perfect. Dacă aveți pește congelat, scoateți-l din congelator și dezghețați-l la temperatura camerei.

Curățați merluciul de solzi și asigurați-vă că ați tăiat aripioarele ascuțite. Dacă aripioarele sunt lăsate, unele dintre ele se pot desprinde de pește în timpul gătitului, stricând astfel felul de mâncare finit. Clătiți peștele în apă rece și uscați-l cu prosoape de hârtie. Nu lăsați exces de apă pe pește.

Cum se pregătesc ingredientele pentru marinată? Cât timp trebuie prăjit peștele

După care se taie merluciul în bucăți de mărimea mică și se sărează ușor. Se curăță și se spală ceapa și morcovul. Se încălzește uleiul vegetal într-o tigaie cu bază grea. Puneți peștele în tigaie și prăjiți-l la foc mediu până când este fiert. A durat aproximativ 8-10 minute pe fiecare parte până să obții o crustă aurie pe pește.

Se taie ceapa în felii, nu prea grosiere. Metoda de tăiere poate fi oricare, astfel puteți tăia ceapa în jumătăți de inele sau cuburi. Radeți morcovii pe o răzătoare grosieră sau una coreeană pentru salată. Puneți peștele fiert din tigaie într-un castron adânc separat. Se adaugă frunza de dafin și boabele de piper.

În tigaia în care a fost prăjit peștele, trimiteți ceapa. Se sotează la foc mic, amestecând din când în când, până când devine translucidă. Adăugați morcovii la ceapă și gătiți împreună timp de aproximativ 10-15 minute, nu uitați să amestecați.

În ce moment ce adaugă pasta de roșii? La ce să fii atent când gătești merluciu?

Când legumele sunt gata, adăugați în tigaie pasta de roșii și ierburile tocate mărunt. Ajustați cantitatea de pastă de roșii după gust. Rețeta originală prevedea 5 linguri, dar multe gospodine folosesc doar 3 linguri și iese foarte bine. Se amestecă totul și se ține pe foc câteva secunde.

Adăugați amestecul de roșii și legume la pește și amestecați ușor, dar bine. Dacă peștele este un pic uscat, adăugați 1-2 linguri de ulei vegetal, puteți folosi ulei nerafinat. După ce peștele s-a răcit, se lasă la frigider pentru a se îmbiba cu aroma marinatei cel puțin câteva ore. Cu cât merluciul se lasă la marinat mai mult timp, cu atât va fi mai gustos.

Țineți cont de faptul că modul în care mărunțiți morcovii gustul de marinată de pește. Morcovii rași se vor transforma într-o terci în timpul gătitului și se vor amesteca uniform cu restul ingredientelor. Pe când morcovii feliați sau mărunțiți își vor păstra forma.

Adauga un comentariu