Sport

Marius Baciu a fost reținut de trupele speciale DIAS

Publicat: 13 nov. 2019

Marius Baciu, antrenorul lui Turris, a fost reținut de trupele speciale DIAS (Detaşamentul Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă) direct de la meciul câștigat astăzi de teleormăneni, 3-2 cu FC Snagov, în Colentina, pe terenul Juventus.

Imediat după finalul partidei, Baciu a fost băgat într-o încăpere a stadionului din Colentina de forțe de ordine cu mandat și cu veste antiglonț. După câteva minute, a fost urcat în dubă și dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, acolo unde este în prezent audiat, alături de avocatul său.

SUSPICIUNE DE SPĂLARE DE BANI ȘI EVAZIUNE

Baciu ar fi implicat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

FRF l-ar suspecta de implicare în mafia pariurilor
În limbajul pariorilor, meciul de azi al lui Turris a fost 1 pauză – 2 final. Echipa lui Baciu a fost condusă la pauză 0-2, dar a întors rezultatul în a doua repriză, 3-2!

Surse GSP.ro din lumea fotbalului susțin că Marius Baciu era urmărit de mai multă vreme de organe de poliție, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, și că FRF, prin Departamentul de Integritate, avea informații că Marius Baciu joacă frecvent și pe sume mari la pariuri. Federalii au sesizat apoi autoritățile.

Tehnicianul a avut un comportament extrem de reținut în timpul partidei de astăzi, indicațiile fiind date mai mult de secundul său.

Prima reacție oficială

Simona Prescorniță, procuror și purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, a vorbit despre situația antrenorului.

„A fost pus în aplicare un mandat de aducere pentru audiere pe adresa lui Marius Baciu. Tot ce pot să vă spun e că nu este în discuție un dosar pentru mafia pariurilor. Nu vă pot oferi nici detalii despre alte persoane publice”.
„SUNTEM LÂNGĂ MARIUS BACIU”
Un jucător de la Turris, sub protecția anonimatului, a comentat situația în care se află antrenorul Marius Baciu.

„Deocamdată nu știm mai multe detalii. Suntem în drum spre Turnu Măgurele. N-a fost nimic ciudat. Nici înainte, nici la pauza meciului. La pauză eram toți supărați, mai ales el. Voiam să câștigăm, noi vrem să promovăm. Noi suntem lângă Marius. S-a implicat 100% de când a venit la noi. La finalul meciului a ieșit din vestiar să dea bani cuiva ca să cumpere suc sau bere și nu s-a mai întors.

Știam toți că Snagovul joacă pe prime de la Petrolul. Nu este ceva ce ne-a spus Marius, știam toți. Nu credem că are vreo vină. Nu știu cum poate să se gândească cineva că noi am făcut blat”.

Marius Baciu, fost căpitan al Stelei, a evoluat la formația roș-albastră între 1996 și 2002. A marcat 8 goluri în 140 de meciuri.

Baciu a fost numit pe banca lui Turris în urmă cu trei etape, după plecarea lui Florin Bratu

De-a lungul carierei echipe precum Voința Sibiu, Pandurii Târgu Jiu, Unirea Alba Iulia, Șimleu Silvaniei, Poli Iași, SC Bacău, Academica Argeș, Concordia Chiajna și Voința Turnu Măgurele.loading...

Adauga un comentariu