Local

Marius Bodea, candidat la Primăria Iași din partea USR a incasat peste 1 milion de euro de la statul român – FOTO

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 17 Comentarii
Marius Bodea candidat la Primăria Iași din partea USR a incasat peste 1 milion de euro de la statul român - FOTO
Marius Bodea, candidat la Primăria Iași din partea USR a incasat peste 1 milion de euro de la statul român

Pe TikTok, Marius Bodea rage ca un leu, dar în viața reală, miaună ca o pisicuță. Nimeni nu l-a văzut vreodată pe Marius Bodea făcând opoziție reală la primarul Mihai Chirica. Nici în Parlament, nici în Consiliul Local, Bodea nu l-a atins nici cu o floare pe primarul Iașului. Adică nu a avut niciodată o inițiativă reală și concretă de opoziție. A vorbit doar vorbe, dar n-a făcut nimic să-l oprească pe Chirica. De ce? Pentru că Bodea și Chirica sunt două fețe ale aceluiași sistem.

Bodea mimează opoziția ca să ascundă faptul că provine din aceeași rețea toxică și coruptă ca și Chirica. Asemenea lui Chirica, Bodea este un bugetar de lux, conectat de zeci de ani la bani publici, un prieten al condamnaților penali și o marionetă obedientă a sistemului. În fond, se poate vedea cu ochii liberi că USR-istul Marius Bodea nu este curat așa cum crede lumea. Toți vor să ajungă la ciolan, să ajungă să fure, să facă combinații imobiliare.

Să-i aducem aminte lui Marius Bodea cum și-a luat Volkswagen Phaeton din banii dintr-o licitație de la Aeroportul Iași?

Oriunde a fost, Marius Bodea a făcut numeroase combinații, este știut faptul că parlamentarul, atunci când se afla la șefia Aeroportului, a rupt toate licitațiile. Sunt toți un apă și un pământ, iar dacă vor ajunge acolo unde își propun va fi foarte rău pentru ieșeni. Marius Bodea candidează pentru a treia oară la șefia Primăriei Iași crezând că a treia oară e cu noroc. Nimic mai fals, va fi în continuare pierzandul de serviciu! Marius Bodea nu este un salvator așa cum pozează pe TikTok. El este un simplu demagog, un ipocrit, fără lipsă de bun simț, care vine cu minciuni în fața oamenilor încercând să-i păcălească. Dacă nu este real ce s-a scris să vină să spună că nu este adevărat. Ieșenii nu pot fi prostiți. Numai răutăți, nu există niciun lucru bun pe care să-l laude, indiferent de cina l-a făcut.

Să își aducă aminte Marius Bodea de nenorocirile de la Aeroportul Iași atunci când era el șef.  Cele mai mari furăciuni, cea mai mare lipsă de transparență la licitație. Să își aducă aminte domnul Bodea cu tăiatul ierbii mecanizat, cu acea licitație. Sau să ne aducem noi aminte, domnule Bodea, să scriem despre ea? S-a luat șpagă toată licitația, nici măcar taxele la stat… a trebuit tot firma care a câștigat să le plătească în plus. Nu vă aduceți aminte cum v-ați cumpărat Volkswagen Phaeton ăla cu banii de la licitație.

Bodea, promovat de Fenechiu și Nichita în posturi cheie și sinecuri discrete

Cariera lui Marius Bodea în sistem a început în anii 2000, sub protecția lui Relu Fenechiu, cunoscut lider liberal condamnat penal pentru corupție. În 2005, baronul PNL a tras sforile ca Bodea să fie parașutat direct în funcția de Director Executiv al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Oficiului Județean Iași. Zero experiență, zero calificare, dar 100% fidelitate față de sistem. Pentru serviciile prestate în slujba patronului său politic, Bodea a fost pus în 2007 subprefect și apoi prefect al județului Iași, tot cu mâna lui Fenechiu.

Ca prefect, Bodea nu a deranjat cu nimic apele lui Gheorghe Nichita, primarul corupt al Iașului și patronul altui pion de nădejde al sistemului, Mihai Chirica. Drept răsplată, Bodea a fost numit în 2010 director economic la Tehnopolis și, din 2010 până în 2015, membru în Consiliul de Administrație al Termoservice SA, ambele companii controlate de Gheorghe Nichita, Mihai Chirica și PSD.

Între timp, Bodea a mai prins și un post în Consiliul de Administrație al Aeroportului Iași, plus un job tot la stat, la Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților a Județului Iași (CAJ Iași). Însă asta nu este tot. Din 2012, Bodea a primit cadou de la Fenechiu încă o sinecură. A fost numit în Consiliul de Administrație al Autorității Aeronautice Civile, post în care a rămas până în 2014.

☛ CV-ul lui Marius Bodea, publicat de el însuși în 2016, când era deputat PNL: AICI

☛ După ce a intrat în USR, Bodea a încercat să șteargă urmele colaborării cu mafia Nechita – Fenechiu. Vezi aici cum și-a cosmetizat biografia pe pagina Senatului și cum a scos numele firmelor Primăriei din CV

Trăgând linie, vedem că timp de mai bine de 4 ani, Marius Bodea a încasat lună de lună de la stat un salariu bun plus câte trei indemnizații lunare ca membru în consiliile de administrație la companiile controlate de primărie, de Consiliului Județean sau de Ministerul Transporturilor. Cel puțin 200.000 de euro au intrat în buzunarele lui Bodea în primii ani de carieră politică, asta doar bani albi, plătiți de stat. Că despre banii negri, vorbim în episodul viitor.

Cum a mai încasat Bodea încă o sută de mii de euro, pe semnătura lui Fenechiu și în dauna statului român

Marele tun pentru Bodea avea să vină în anii 2012-2013. Cu Relu Fenechiu ministru al transporturilor, Marius Bodea a fost uns nici mai mult nici mai puțin director al Aeroportului Internațional Iași. Numirea a fost semnată de președintele CJ Iași, Cristian Adomniței, coleg de bancă cu Bodea la școala vieții, în clasa lui Fenechiu.

În septembrie 2012, de data asta chiar pe semnătura ministrului Relu Fenechiu, Marius Bodea a primit încă o sinecură. Mai precis, a fost numit administrator al Regiei Autonome Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Pentru a păcăli presa și opinia publică, indemnizația lunară a fost stabilită inițial la suma de 50 de lei. Însă după câteva luni, contractul de mandat a fost modificat prin actul adițional nr. 01/25.04.2013, iar protejatul lui Fenechiu a început să câștige aproximativ 2.800 de euro pe lună, adică 33.000 pe an.

Unul din contractele prin care Marius Bodea a primit bani publici pe semnătura lui Relu Fenechiu:

În aceeași perioadă, Bodea a fost numit și în conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București, o nouă sinecură care îi aducea acestuia încă aproximativ 1.600 de euro pe lună. În contract a mai fost strecurată însă o clauză care i-a permis lui Bodea să-și umple buzunarele. După ce a fost dat afară, Bodea a dat în judecată Aeroportul și, datorită clauzei speciale, a încasat nici mai mult nici mai puțin decât 61.000 de euro ca prejudicii pentru că a fost concediat. În total, Bodea a primit cel puțin 100.000 de euro de la stat dintr-o singură lovitură, pe semnătura patronul lui politic, Relu Fenechiu.

Nu este de mirare că la inaugurarea aeroportului din Iași, Marius Bodea a citit cu lacrimi în ochi scrisoarea trimisă de Fenechiu din închisoare. Binefăcătorul era în arest, dar sistemul era în libertate. Așa că sistemul politico-economic care a condus Iașul l-a recuperat pe Bodea și i-a făcut cadou primul mandat de parlamentar, din partea PNL.

Indemnizații și sume forfetare de sute de mii de euro pentru Bodea, deputatul muților

Norocul și sistemul i-au surâs în 2016 lui Bodea când a fost împins în față pe listele PNL. A ajuns deputat și, din 2016 până în 2020, n-a făcut altceva decât să toace banii de indemnizație și sumele forfetare plătite din bani publici. În 4 ani de mandat, Marius Bodea a vorbit doar 49 de minute în plenul Camerei Deputaților, adică o medie de 12 minute pe an. Pentru acest ”efort”, a primit din banii contribuabililor cel puțin 160.000 de lei în fiecare an de mandat. Practic, Bodea a încasat peste 13.000 de lei pentru fiecare minut vorbit în plenul Camerei. Afacere, nu glumă!

În 2020, Bodea i-a păcălit pe useriștii conduși de Cosette Chichirău să-l primească în partid. Și nu numai că l-au primit, dar l-au și pus candidat la Consiliul Județean și apoi, la Senat. Așa a prins Marius Bodea încă un mandat, încă niște indemnizații, încă niște sume forfetare. N-a rupt norii muncind în Parlament nici de data asta. Însă a încercat să-și cosmetizeze CV-ul. Pe site-ul Senatului, nu mai apar numele companiilor de stat unde a fost plantat de Fenechiu și Nichita. Nici urmă de Tehnopolis, Termoservice și Aeroporturi Iași. Are ceva de ascuns?

Declarațiile de avere ale lui Bodea, mistere neelucidate și combinații de samsar

O scurtă privire prin declarațiile de avere publicate de Bodea de-a lungul anilor aprinde toate becurile roșii posibile. Până în 2022, Bodea nu a avut – cel puțin în acte – absolut nicio proprietate. Nici terenuri, nici case, nimic. Ceea ce este surprinzător pentru un om al cărui stil de viață luxos este destul de cunoscut în Iași.

Însă ceea ce este și mai suspect este faptul că Bodea vinde și cumpără mașini în neștire. Nu una, nu două, ci câte 4-5 pe an. Câteva zeci de mașini s-au perindat prin declarațiile de avere ale lui Bodea în ultimii ani. Este pasiune? Este afacere nedeclarată? Este paravan pentru șpăgi? Greu de zis. Cert este că declarațiile de avere ale lui Bodea sunt imposibil de urmărit din cauza fluctuației de venituri și cheltuieli cu aceste mașini. Nu mai punem faptul că uneori apar ca vândute autoturisme care nu au fost niciodată cumpărate, iar alteori dispar din declarații mașini care nu au fost niciodată vândute. Dar asta ar trebui să fie treaba ANI și a procurorilor. Până atunci, Bodea rămâne unul dintre cei mai norocoși pioni ai sistemului. Fără carieră în privat, dar milionar în euro din banii de la stat.

☛ Vezi AICI una din declarațiile de avere ale lui Marius Bodea, în care apar un autoturism Volkswagen, un Land Rover, un Mercedes Benz, o motocicletă Honda, o rulotă Caravelair, plus alte două autoturisme vândute într-un interval de două luni.

Bodea a fost mereu în preajma puterii, dar a mimat opoziția. Mereu în preajma corupților, dar a mimat cinstea. Mereu în slujba lui Fenechiu și Nichita, iar acum pozează în cavaler al dreptății. Asta pentru cine îl mai crede.

 

Comentarii
  • Asa putini bani a incasat acest gunoi dupa cat de mult a muncit? De la Aeroportul iasi a furat vreo 2 milioane euro.A distrus tot,ruina a ramas in urma lui, numai afaceri personale in timpul lui, un prost, o mizerie de animal ca persoana nu i se poate spune

  • De ce vrea frustratul asta primar? Mananca rahat pe tik- tok de toti dar spune-ne noua ce realizari ai tu Bodea in 8 ani de cand papi banul public in Parlament ce realizari ai, ce ai facut pentru Iasi si apoi sa ne cersesti voturi. Alianta Dreapta Unita ( Usr , Pmp,Forta dreptei) este la fel ca Psd ,Pnl, niste pagani ,lgbt – isti, tradatori de tara ,toti impotriva romanilor,,uzurpatorii Romaniei , dictatori comunisti,sorosistii dracului ,cocaina ce sunteti voi,slugoii lui iohannis ce sunteti voi, mincinosilor si tradatorilor,mars cersetorilor,mars Bodea

  • Domnule ai fost în Parlament 8 ani zi ce proiect ai făcut pt Iași.. Nimic.. Zero.. Ai fost toată viata bugetar.. De unde și strâns atât.. Un Lup care acum se da cu fundul de pământ ce ar face.. Ce bun este el.. A dovedit.. Zero… Hai lasă minciunile.. Nu meriți sa fii primar ai dovedit pana acum ce capabil ești!!!

  • Bodea a declarat ca nu are nicio locuinta in proprietate. Daca nu are locuinta in proprietate ,nu locuieste nici cu chirie atunci unde dracu locuieste? Undeee? De ce nu declara vila / vilele si toata averea care o imparte cu fenechiu si adomnitei prin partile Sucevei? Va dati seama cate zeci de milioane euro ne-a furat paduchele asta? HOTUL totdeauna isi ascunde prada!

  • Ce rahatel cu ochi era bodea in epoca puscariasului fenechiu…Bodea si fenechiu taiau si spanzurau in Iasi, cati ieseni au nenorocit acesti 2 paduchi,acest clan mafiot bodea- fenechiu si acum cere votul familiilor pe care le- a distrus. Cata nerusinare, cata nesimtire , cate blesteme de la ieseni. Iesenii nu iarta ,iesenii nu uita, greselile trecutului si prezentului trebuie platite si taxate la vot. Batute- ar Dumnezeu cum a sti mai rau, Bodea,nulitate ce esti.

  • Îl votez pe lgbtq-istul bodea la funcția de primar la wc din tg.cucului și să vedeți atunci afaceri cu rahat la ciochistul bodea ba o să se facă rând mare de către lgbtq-piride de o să blocheze zona–marș la ștrulă și halianța suli–

  • Si cate vile are bodea din furaciuni si terenuri proprietate la Suceava cu puscariasii adomnitei si fenechiu… dar in declaratia de avere nu are casa, este sarac doarme in boscheti, hai siktir bodea

  • Si Madalina fosta sotie a lui Bodea il blestema din mormanti.Ii pocnea Bodea pumni in cap pana a ucis-o. O femeie respectabila! Ea se lupta cu moartea pe patul de spital si criminalul Bodea se dezmata cu kvele fara nicio remuscare. Criminal!!!!

  • Si Madalina fosta sotie a lui Bodea il blestema din mormant. I-a tras pumni in cap pana a murit.Era o femeie respectabila. Ea se lupta cu moartea pe patul de spital iar Bodea se distra cu toate k – rvele fara nicio remuscare. Un criminal!!!

  • Intr-adevar, reportajul e corect, bodea este un mare mafiot. Stiu asta sigur, cand era la conducerea aeroportului Iasi. se angaja doar cu pile , cunostinte, spaga , formand o mafie., pt a nu fi deranjat din manevre de fraudare, furt, etc.

  • Astia Bodea,Adomnitei,Fenechiu sunt cumatri intre ei si nasi de cununie si fini si securisti de profesie de cand ma-sa i-a kkt. Erau toti pnl- isti.Fenechiu l- a sustinut pe Adomnitei la presedentia Cj Iasi, apoi neam pe neam si mafiot pe mafiot se ajuta , Adomnite apoi l-a decorat pe Bodea mare director mafiot la aeroportul Iasi si consilierul personal a lui Adomnitei. Va dati seama ce functii ,,inalte ” a detinut Bodea datorita puscariasilor Adomnitei si Fenechiu?Vaca trebuie mulsa in fiecare zi si trebuie sa dea mult lapte, nu – i asa?Acuma Bodea ar vrea primar ca sa rasplateasca lui Adomnitei si Fenechiu,nah nasul de cununie si finul si cumatrul , sa-i faca viceprimari ai Iasuli ca vaca da mult lapte in fiecare zi si in Primarie. Puneti-va toti pofta in cui ,dracu sa va ia !

  • Bai idiotule, prostalane n-o sa uit niciodata ce mare kkt prost te dadeai la Tehnopolis,mafiot spurcat, cat m-ai umilit pe mine si pe alti colegi.Ptiuu bodea prostalane, voma pe tine, blestemat sa fii tu cat ai sa mai traiesti.

Adauga un comentariu