National

Marius Budăi, despre procentul de 9,4% aprobat în PNRR

Publicat: 06 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marius Budăi despre procentul de 94 aprobat în PNRR

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a apreciat că procentul aprobat în PNRR, pentru reforma în sistemul de pensii nu este realizabil și a declarat că atât Comisia Europeană, cât și OCDE, au înțeles că este nevoie de o nouă abordare pentru a lupta cu sărăcia din Europa și România. Iată pachetul de măsuri de ajutor pentru români.

„Este crezul meu bazat pe cifre şi pe analize că în acest procent criminal de 9.4% toate pensiile din România, inclusiv cele din apărare din ordine publică, inclusiv cele stabilitate şi plătite în baza unor legi speciale, dar şi cele din sistemul public pe contributivitate nu se vor putea încadra.

Nu vom putea face majorări şi nu vom putea rezolva nicidecum inechitățile din sistem cu acest procent”, a transmis Marius Budăi, în emisiunea Sinteza Zilei.

Marius Budăi, despre discuții cu Comisia Europeană

Ministrul Muncii a explicat că este vorba de o solicitare pe care a transmis-o către Marcel Ciolacu și către PSD și că are parte de susținerea acestora.

„Este o solicitare pe care am făcut-o către domnul preşedinte Marcel Ciolacu şi către PSD şi am susținere totală din partea lor. Este un război pe care o să-l duc. Discut şi cu Comisia Europeană o să discut şi cu OCDE.

Şi asta e foarte important am găsit înțelegere la CE că noi împreună trebuie să luptăm împotriva săracei în Europa şi bineînțeles în România. Există flexibilitate.

Le-am spus că sunt de acord cu tot ce înseamnă sustenabilitate, sunt un proeuropean convins, în condițiile în care în România are în Europa între 4-5 milioane de cetăţeni şi acei oameni nu fac altceva decât să contribuie la PIB-ul acelor ţări, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ministrul Muncii, va fi flexibilizat acel procent din PIB pentru pensii prevăzut în PNRR

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, săptămâna trecută, după întâlnirea cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru Locuri de Muncă şi Protecţie Socială, că se va flexibiliza acel procent din PIB alocat pentru pensii, în PNRR, în urma negocierilor cu Comisia Europeană, el menţionând că nu este un procent de care să ne lovim ca un zid, şi că nu o să semneze niciodată o reformă care să menţină sau să ducă la sărăcirea cetăţeanului român.

Întrebat despre un orizont de timp pentru această flexibilizare, ministrul a spus că poate fi şi finalul acestui an, când se încheie contractul de asistenţă tehnică cu Banca Mondială.

Ministrul Muncii a afirmat că a discutat cu comisarul european şi i-a explicat de ce solicită atât de imperativ flexibilizarea acestui procent de 9,4 pentru pensii, prevăzut în PNRR.

Adauga un comentariu