National

Marius Budăi nu știe dacă greva profesorilor se încheie: „Noi am pus în practică ce am discutat”

Publicat: 02 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marius Budăi nu știe dacă greva profesorilor se încheie Noi am pus în practică ce am discutat
Marius Budăi nu știe dacă greva profesorilor se încheie: „Noi am pus în practică ce am discutat”

Ministrul Muncii Marius Budăi a vorbit vineri seară la România TV despre greva sindicatelor din Educație, pe care Executivul speră să o fi încheiat prin Ordonanța aprobată joi, prin care cadrele din Învățământ primesc 1.000 de lei brut la salariu sau 400, în cayul personalului non-didactic.

Marius Budăi asigură că Guvernul și Ministerul Muncii au făcut tot ce le-a stat în putință, ba mai mult, chiar au îndeplinit toate cerințele sindicatelor din Educație, prin Ordonanța de urgență de joi.

Marius Budăi: „Noi am pus în practică ce am discutat”

Marius Budăi a spus că nu poate ști dacă de marți profesorii se vor întoarce la clase, dar a asigurat că Guvernul a făcut tot ce au cerut sindicaliștii

„Nu pot să-mi dau eu cu părerea. Eu am spus că tot ce s-a angajat guvernul, s-a pus în practică și e asumat prin lege. Ordonanța a fost votată în transparență decizională, atât pe siteul Ministerului Muncii, cât și pe cel al Educației. Pe seară, când am postat, și până dimineața la aprobare, am primit observații, pentru că nu erau unii angajați convinși, cum ar fi bibliotecarii. Și acele observații s-au regăsit în lege. Deci tot ce am convenit, a fost pus în practică. Este un moment foarte dificil, eu însumi sunt părinte, cunosc emoțiile și este dificil să le spun ceva. Noi am pus în practică ce am discutat. Decizia acum nu este la noi. Noi am respectat și am pus în practică tot ce am discutat. Inclusiv ieri, am avut ședința de guvern extraordinară, am avut grijă să avem toate avizele”, a mai spus Marius Budăi.

Marius Budăi: „Nu vor întârzia pensiile”

De asemenea, ministrul Budăi a asigurat că, în ciuda zilelor libere de 1 Iunie și de Rusalii, pensiile nu vor ajunge la beneficiari cu întârziere.

„Nu vor întârzia pensiile, ca de fiecare dată m-am asigurat și se va respecta calendarul 1-15 ale lunii, cum a fost și de Paști sau alte sărbători. Le mulțumesc și factorilor poștali că au înțeles și vor recupera, se vor mai gasi și în weekend, deci se va respecta calendarul. Nu va fi nicio întârziere, pentru că se vor face plăți și în weekend. Dacă mergem pe un calendar de 15 zile, mai avem și zile de weekend, dar se recuperează și ne încadrăm în graficul asumat”, a precizat Marius Budăi.

Adauga un comentariu