Actualitate

Marius Lulea, Coldea, AUR și detectorul de minciuni

Publicat: 14 apr. 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Marius Lulea Coldea AUR și detectorul de minciuni
Marius Lulea

Începând de mâine, la inițiativa controversatului Marius Lulea, numărul doi în ierarhia AUR după George Simion, toți liderii județeni ai partidului urmează să fie supuși detectorului de minciuni pentru a li se proba, zice acesta, loialitatea. Inițiativa este, în sine, și senzațională și scandaloasă. Și confirmă unele acuzații pe care i le-am adus lui Lulea într-un editorial anterior. Legăturile acestuia cu Coldea, președintele statului subteran, devin din ce în ce mai transparente.

În urmă cu mai mult timp, Florian Coldea, despre care acum se știe că a fost și continuă să fie implicat până în gât, nu numai în afaceri, cu un cerc întreg de interlopi, ci și în politica la vârf, îi relata unui alt general că dirijează în mod indirect și finanțează partidul AUR. Nu s-a referit în mod explicit la George Simion. Am păstrat această informație, nefăcând-o publică mult timp, pentru că am trăit cu convingerea că o asemenea legătură incestuasă nu poate fi reală. Se întâmplă frecvent ca personaje importante din sfera serviciilor secrete active sau aflate în rezervă să braveze insinuând sau afirmând explicit, dar niciodată în prezența mai multor martori că dirijează trenurile în politică. Am socotit deci, dar iată, viața nu mi-a dat dreptate, că afirmațiile lui Coldea referitoare la AUR reprezentau o simplă bravadă. Dar nu a fost așa. Legătura lui cu AUR am demonstrat-o zilele trecute. Am făcut-o eu. Dar au făcut-o și alți jurnaliști de investigație, unul dintre ei fiind redutabilul Liviu Alexa. Voi reveni asupra acestei teme, dar nu înainte de a-mi exprima o opinie privind senzaționala inițiativă a lui Marius Lulea de a-i trece pe toți șefii de filiale AUR prin filtrul detectorului de minciuni. Este interesant și extrem de important de aflat cine va opera respectivul program. Cine va trage concluziile testului poligraf? Cine va fi specialistul? Și din ce mediu provine acesta? Probabil în cursul zilei de mâine vom afla. Dar până atunci, atrag atenția tuturor membrilor și simpatizanților AUR că detectorul de minciuni poate fi utilizat și ca instrument otrăvit de eliminare, aparent rațională, a unor persoane incomode din conducerea partidului. Se vede extrem de limpede cum, intrând în campania electorală, Marius Lulea se autodemască, apăsând pe pedala de accelerație, în scopul care devine din ce în ce mai explicit, de a dinamita partidul într-un moment extrem de sensibil, conform unei comenzi primite.

Într-o amplă anchetă, pe care o postez astăzi și pe Corect News, Liviu Alexa reușește să facă legăturile necesare între un personaj dubios, Astratini, și Marius Lulea, căruia îi spune „naș”. Acest Astratini și-a propus și a reușit să-l schimbe pe Marius Ichim din poziția extrem de puternică pe care acesta o deținea în calitatea de conducător AUR pe București. După cum reiese din informațiile furnizate de Liviu Alexa, operațiunea s-a desfășurat cu ajutorul lui Florian Coldea, fostul șef operativ al Serviciului Român de Informații. Dar nici Marius Ichim nu este „fiul ploii”. Acesta beneficiază de o susținere importantă din partea altui șef, de data asta în funcție, al unui important serviciu secret, generalul Pahonțu, de la SPP. În paranteză fie spus, generalul Pahonțu continuă să se afle în strânse relații de colaborare cu generalul Florian Coldea. Tatăl lui Marius, Ichim, eliminat de Lulea la solicitarea lui Astratini – motivul real fiind controlul asupra colectării de donații făcute partidului – este tot un vașnic combatant al serviciilor secrete. El a îndeplinit funcția de șef al Serviciului de Protecția Internă Buzău, aparținând Ministerului Afacerilor Interne. Și prieten la cataramă cu generalul Pahonțu. Astfel încât, la rugămintea tatălui, Pahonțu i-a dat lui Marius o mână de ajutor, plasându-l în poziția de secretar general al PNL Buzău. Cine va citi dezvăluirea lui Liviu Alexa, preluată și pe Corect News va avea revelația multor alte detalii legate de asemenea legături între un cerc din interiorul AUR, coordonat de Lulea, și generalul în rezervă Florian Coldea.

Tare mă tem că și povestea detectorului de minciuni, care va deveni funcțional începând de mâine, conform angajamentului lui Lulea, reprezintă tot o operație inițiată de Florian Coldea. Recapitulând informațiile de care dispunem pentru moment, reiese că acest domn Lulea, numărul doi din AUR, se află cumva atât la originea unor informații care au circulat insistent privind legăturile partidului AUR cu serviciul secret al Federației Ruse – vezi banii încasați direct de la Kremlin de către Lulea, pentru restaurarea unei clădiri monumentale aparținând Federației Ruse – cât și informațiilor privind legăturile dintre AUR, probabil peste capul lui George Simion, sau cel puțin așa sper – și generalul Florian Coldea.

Comentarii
Adauga un comentariu