Local

Marius Ostaficiuc, deputat PSD, după discuțiile despre Autostrada A8: Avem nevoie de o finanțare clară pentru acest proiect

Publicat: 08 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marius Ostaficiuc deputat PSD după discuțiile despre Autostrada A8 Avem nevoie de o finanțare clară pentru acest proiect
Discuție cu conducerea Ministerului Transporturilor legata de Autostrada A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni

Astăzi, parlamentarii de Iași, dar și reprezentanți ai societății civile, au participat la o discuție cu conducerea Ministerului Transporturilor legata de Autostrada A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni, după ce în spațiul public au apărut o serie de detalii privind o nouă prelungire a termenelor pentru realizarea investiției.

Prezent la discuții, deputatul PSD Marius Ostaficiuc, a arătat că toți factorii implicați în proiect au convenit asupra mai multor aspecte ce țin de implementarea investiției

„Am participat astăzi la o serie de discuții alaturi de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, alți colegi parlamentari de Iași, dar și reprezentanți ai societății civile, în legătură cu proiectul Autostrăzii A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni, cel mai important proiect de infrastructură din zona Moldovei.

Ultimele zile au adus o serie de controverse în spațiul public în ceea ce privește termenele de execuție ale proiectului, aspecte care au necesitat lămuriri suplimentare. Suntem cu toții conștienți de importanța acestui obiectiv, dar și de obligativitatea respectării termenelor asumate prin lege pentru realizarea proiectului. Nu cred că ne mai putem juca cu această investiție atât de necesară și așteptată de întreaga regiune de Nord-Est.

Ca primă măsură pentru detensionarea situației s-a decis constituirea unei Comisii interministeriale din care să facă parte, deopotrivă, Executivul, politicul și reprezentanți ai societății civile, într-un efort conjugat de a face lucrurile să funcționeze. Pe termen scurt, se va crea contextul favorabil finanțării adecvate a studiilor care, așa cum se știe, sunt în momentul de față subfinanțate.
De asemenea, o altă prioritate o constituie prelungirea perioadei de consultare publica până la termenul limită când România și-a asumat calendarul. Cu alte cuvinte, vom avem în acest sens o Hotărâre de Guvern până la sfârșitul anului.

Sunt mai optimist ca oricând în privința Autostrăzii Moldovei. Discuțiile de astăzi au relevat că există dorință și voință politică, că există disponibilitate pentru dialog și, foarte important, pentru trecerea de la fază a discuțiilor la o fază practică”, a declarat Marius Ostaficiuc.

Adauga un comentariu