Local

Marius Ostaficiuc: „Imagini dezolante din Iaşi. De ani buni se putea demara un proiect”

Publicat: 03 aug. 2020
ALT= «Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi»
Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi

Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi, a vorbit despre starea în care se află autogara de Vest a Iașului. Acesta a afirmat că de mulți ani s-ar fi putut demara un proiect pentru a „revitaliza această zonă”.

„Imagini dezolante din Iaşi. Aici funcționează autogara de Vest a oraşului, un loc încă frecventat de nevoie de zeci de călători zi de zi. Nu aceasta este imaginea pe care ne-o dorim în 2020 a unui oraş european. De ani buni se putea demara un proiect, chiar şi cu fonduri europene, pentru a revitaliza această zonă. Să trecem peste disensiuni şi dispute şi să facem ceva cu adevărat pentru ieșeni şi nu numai. Într-o zonă atât de intens circulată nu putem să lăsăm un tăpşan, un real pericol pentru călători.

Voi propune colegilor mei din cadrul Consiliului Local inițierea unui proiect de hotârâre care să ducă la găsirea unei soluții pentru această zonă a oraşului. Dacă ne dorim transport metropolitan, interjudețean de calitate, trebuie să începem cu ce avem la noi în curte!”, a declarat Marius Ostaficiuc.

Autogara de Vest a Iașului

Marius Ostaficiuc: „România are nevoie de o relansare economică eficientă”

Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi, a afirmat că își dorește ca cei 80 de miliarde de euro obținuți de România de la Uniunea Europeană să fie distribuiți de Guvernul Orban după cum ar trebui (către spitale, autostrăzi, unități şcolare etc.). De asemenea, acesta a accentuat faptul că, de-a lungul timpului membri Executivului nu au reușit să getioneze vreo problemă în favoarea cetățenilor.

„România a obținut aproape 80 miliarde de euro în urma negocierilor de la Uniunea Europeană în pachetul de relansare economică post coronavirus. Este momentul să vedem dacă aceşti bani chiar se vor duce către spitale, autostrăzi, unități şcolare…şi nu ajung în buzunarele camarilei guvernamentale.

De gargară suntem sătui , cum suntem sătui de promisiuni neonorate. România are nevoie de o relansare economică eficientă, are nevoie ca industriile afectate să fie puse repede pe picioare.

Până acum, Guvernul liberal a demonstrat contrariul, măsurile luate, comportamentul oficialilor din Guvern, fiind total anapoda.
Firesc că se vor lăuda cu aceşti bani, firesc că vor specula orice moment, însă a venit cazul să lucreze pentru români.

Raportat la numarul populației, România trebuia să primească mai mulți bani. Iohannis însă stă prost cu matematica şi încearcă să ne ia ochii cu această sumă ( 80 de miliarde) . Să vedem dacă el şi Guvernul său sunt în stare să cheltuie cu cap măcar ce au negociat. Cât sunt de bărbaţi şi cum ştiu să dea cu pumnul în masă am vazut!

Domnilor, să lăsăm demagogia deoparte şi să facem treabă!”, a declarat Marius Ostaficiuc.

Comentarii
Adauga un comentariu