Local

Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi: Prevenţia este prioritară. Să nu ne jucăm cu sănătatea copiilor noştri

Publicat: 09 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marius Ostaficiuc preşedintele PSD Iaşi Prevenţia este prioritară. Să nu ne jucăm cu sănătatea copiilor noştri

Un ales al Iaşului a cerut ca autorităţile să ia o serie de măsuri concrete privind protecţia elevilor din întreaga ţară. Marius Ostaficiuc, preşedintele organizaţiei municipale PSD Iaşi, a arătat că autorităţile trebuie să cântărească toate opţiunile necesare pentru a lua o decizie clară şi concretă în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ, după apariţia mai multor cazuri de coronavirus în ţară.

„Să închidem sau să nu închidem școlile pentru o bună perioadă de timp? Această este o întrebare care astăzi a fost pe buzele tuturor, de la autorități locale până la cele centrale. Cazurile de gripă sezonieră, dar mai ales alertă de Covid- 19 a creat o adevărată isterie în ultima perioadă.

Avem o responsabilitate foarte mare de a analiza toate aspectele până la luarea unei decizii radicale în acest sens. Nu trebuie să se uite de tinerii de clasa a 8-a, nici de cei de clasa a 12-a, care vor trece printr-o serie de examene importante. Dar trebuie să se pună în balanță și analizată și situația în care se află zeciile de copii care pot transmite mai departe acest virus în colectivitatiile în care ajung.
Iar prevenția din punctul meu de vedere este prioritară. În funcție de analiza specialiștilor, sănătatea copiilor noștri și a comunități în care trăim trebuie să fie pe primul loc, dincolo de învățătură, de activități sociale, etc.

Cred că actualul Guvern, echipa ministerială și specialiștii reuniți pentru a discuta această măsură ar trebui să cântărească asupra tuturor acest lucruri pentru a lua decizia corectă în acest caz. Protejarea copiilor noştri este esențială și nu trebuie să ne jucăm cu sănătatea nimănui.”, a declarat Marius Ostaficiuc.

Adauga un comentariu