Local

Marius Ostaficiuc: „Raed Arafat este noua țintă a Guvernului liberal“

Publicat: 12 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marius Ostaficiuc Raed Arafat este noua țintă a Guvernului liberal

Președintele Organizației Municipale PSD Iași. Marius Ostafaciuc, a reacționat dur la adresa celor care au ajuns să-l conteste pe Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Ostaficiuc arată că actualul Guvern caută țapi ispășitori pentru situația din sistemului medical și că aceștia vor să scape neapărat de Raed Arafat, un om care s-a dovedit a fi incoruptibil.

„Au venit la putere și s-au pus pe treaba. Din păcate nu pentru ceea ce au fost aleși să facă, ci pentru a crea o adevărată degringoladă. Ultima găselniță ține de atacarea lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, poate cea mai importantă structură din Guvern. Observ că se dorește distrugerea sistemului intervențiilor de urgență, iar asta începe cu atacul la Raed Arafat.

De ce este atacat un profesionist, un om care a demonstrat că își merită pe deplin locul? De ce i se pun în cârcă lucruri? Acest Guvern nu vrea să își asume raspunderile și caută tot mai multe ținte. Iar Arafat a devnit una dintre ele. Doctorul a devenit o țintă pentru că nu este ușor de manipulat, nu poate fi manevrat și nu vrea amestecul politicului în sistemul medicinei de urgență. Iar acest Guvern tocmai așa speră, să pună mâna pe sistem, să își facă de cap și să îi elimine pe cei care îi stau în cale.

De ce au pornit acum aceste atacuri? Pentru că Arafat știe cu ce se mănâncă lucrurile și nu poate fi înlăturat cu una cu două. Nu este pentru prima oară când se încearcă înlăturarea doctorului din sistem, însă parcă acum lucrurile s-au întețit. De ce?

Raed Arafat a pus la punct un sistem medical puternic, a adus investiții în Serviciul Medical de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), a promovat proiecte noi și nu numai. A vrut ca sistemul medical de stat să fie mai bun și mai performant. Iar asta a făcut că privații să tremure. Aici ajungem la o concluzie! Se dorește căpuşarea sistemului de sănătate, iar țapul ispaşitor este la îndemână.

Desigur, cu toții ne dorim să aflăm răspunsuri pentru tragedia de la Colectiv și să îi vedem pe cei vinovați că plătesc. Dar nu este normal să îi punem în cârca lui Raed Arafat tot ceea ce a apărut în spațiul public. Să căutăm vinovații unde trebuie.
Acum, Marcel Vela, tocmai acel ministru de Interne care după învestire făcea glume în videoconferințe cu prefecții, a pus preț pe capul lui Arafat. Văd că Vela are sarcină de la Ludovic Orban să îi găsească nod în papură. Ce rost are desantul corpului de control la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență?

Un om care a pornit de jos cu acest sistem, care de decenii se zbate pentru sistemul medical românesc, dintr-o dată a devenit o țintă!
Văd că acest Guvern vrea cu orice preț să distrugă ce s-a construit în ani buni! Iar Vela a fost scos la înaintare că fiind ministrul ce îl verifică pe Arafat! Dacă doctorul ar fi urmărit evoluția să personală, ar fi căutat să își facă de cap prin sistemul public, o făcea de mult! Pentru că nu a cedat, acum a devenit o țintă.

Salut decizia lui de a nu ceda și a nu se da la o parte. Actualul Guvern Orban este din ce în ce mai penibil. Nici măcar nu mai vor să se ascundă, să se prefacă, ci duc până la cap conceputul acesta de distrugere. Însă din moment ce au ajuns până la Arafat este clar că sunt disperați, că au dat de oameni integri și care nu au cedat. Sper că Raed Arafat să nu cedeze nici acum. Știu că are de partea lui oamenii de bine, cei care au beneficiat din plin de proiectele DSU, ale SMURD și nu numai“, a scris Marius Ostaficiuc pe pagina sa de Facebook.

Adauga un comentariu