Local

Marius Ostaficiuc: „Victorie pentru milioane de copii din întreaga țară”

Publicat: 15 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marius Ostaficiuc Victorie pentru milioane de copii din întreaga țară
Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi

Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi, a vorbit astăzi despre decizia Curții Constituționale a României (CCR) care a dat câștig de cauză Parlamentului cu privire la dublarea alocațiilor copiilor. Acesta o consideră o „decizie logică și firească care trebuie pusă în aplicare cât mai rapid”.

„Victorie pentru milioane de copii din întreaga țară. Curtea Constituțională a respins sesizarea Guvernului și a dat câștig de cauza Parlamentului Romaniei, care a decis dublarea alocațiilor. Este o decizie logică și firească care trebuie pusă în aplicare cât mai rapid.

Guvernul nu trebuie să se joace electoral cu milioanele de copii din țară, ci să îi sprijine. Ne-am săturat de minciunile Guvernului, de cele ale lui Orban, Cîțu, Iohannis, că PSD este de vină și că ei vor, dar nu îi lasă Parlamentul. Nu pot să spună că nu sunt bani la buget pentru copii cât timp și-au făcut de cap pe fondurile publice în perioada stării de urgență, a stării de alertă,pe achiziții dubioase, bani care s-au pierdut în neant.

În loc să-și umple buzunarele lor, mai bine ar da la copii. Pentru o mare parte din cei mici o creștere de la 150 lei la 300 de lei poate fi de bun augur. Sunt atâția copii care au nevoie de sprijin pentru a nu abandona școala, sunt atâția copii care au nevoie de ajutor, de înțelegere, de bunăstare și nu numai. Ei sunt viitorul țării, nu e cazul să-i folosim electoral pentru că Orban, Cîțu sau Iohannis să-și recupereze procentele pierdute.

Domnilor de la PNL, viitorul copiilor noștri este mai presus decât orice procent electoral”, a declarat Marius Ostaficiuc.

Curtea Constituţională a România a decis dublarea alocaţiilor copiilor! A respins sesizările Guvernului

Curtea Constituţională a României a decis dublarea alocaţiilor copiilor. Judecătorii CCR spun că alocaţiile pot fi dublate şi legea este constituţionala. Decizia vine în contextul în care, Guvernul PNL a sesizat la CCR legalitatea legii. Aceştia spuneau că legea este neconstituţională. Conform Constituţiei României, deciziile Curţii Constituţionale a României sunt irevocabile şi sunt puse în aplicare fără a putea exista o altă cale de atac.

CCR a decis dublarea alocaţiilor copiilor, după ce a respins sesizarea Guvernului PNL

Conform deciziei Curţii Constituţionale a României, alocaţiile copiilor trebuiesc să fie dublate. Curtea Constituţională a României explica faptul că legea este constituţionala, inpofida seizarilor făcute de Guvernul PNL. De menţionat este faptul că deciziile Curţii Constituţionale nu pot fi contestate şi puse în aplicare. În altă ordine de idei, după motivarea Curţii Constituţionale, preşedintele Klaus Iohannis are la dispoziţie 10 zile pentru a promulga legea dublării alocaţiilor.

Ludovic Orban anunţate în iunie că va contesta legea

Premierul Ludovic Orban a anunţat în luna iunie ca Guvernul va ataca la CCR proiectul de lege care respinge dublarea alocaţiilor. Conform declaratiilro acestuia, proiectul nu prevede surse de finanţare şi că a fost adoptat fără a fi consultat Guvernul României.

„Decizia pe care am luat-o a fost să atacăm la Curtea Constituţională, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanţare, cum sunt multe proiecte care au fost adoptate fără un punct de vedere al Guvernului şi fără o încercare de colaborare şi deja am câştigat la CCR câteva sesizări pentru că ele (legile n.r.) nu au prevăzut sursa de finanţare şi nu au posibilitatea efectivă de punere în practică. În baza raportului semestrial privind starea economiei, vom stabili cu cât vom putea stabili cu cât cresc alocaţiile. Ne dorim creşterea. Vom stabili un grafic de creştere progresivă, astfel încât, să reuşim creşterea cum a fost votată în Parlament, dar nu din primul moment”, a mai spus Orban.

La începutul lunii iunie Camera Deputaţilor a respins ordonanţa de urgenţă a Guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă şi 98 de abţineri.

 

 

Adauga un comentariu