Culinar

Marmeladă din lămâi – Bună pentru clătite

Publicat: 21 iul. 2020

Această reţetă de marmeladă de lămâi este una simplă, cu doar trei ingrediente, însă şi cu o investiţie mare de timp. Însă rezultatul pe care îl vei obţine este unul foarte gustos, astfel că nu vei mai avea motive să regreţi timpul pe care l-ai petrecut pregătindu-l.

 Ingredientei:

10 lamai mari

 4 căni apă

 4 căni zahăr

Mod de preparare:

Curata lămâile de coajă, îndepărtând coaja pe porţiuni, precum o zebră. Taie bucăţile astfel încât să fie de 3 centimetri lăţime. Cu ajutorul unui cuţit taie apoi membrană care acoperă miezul de lămâie .

Taie lămâile curăţate de coaja în feliuţe subţiri de aproximativ 0,5 centimetri. Într-o cratiţă care să nu conţină aluminiu, amesteca coajă de lămâie, bucăţile de fruct şi apă. Acoperă vasul şi dă-l la frigider pentru 3-4 ore.

Încălzeşte amestecul de lămâie la foc iute până când începe să fiarbă, amestecând constant. Redu focul la mic. Acoperă vasul şi lasă-l să fiarbă, amestecând din când în când, până când amestecul de lămâie este foarte moale, pentru aproximativ o oră.

Adaugă zahărul peste amestecul de lămâie şi da focul mai tare, mediu spre tare. Amestecă până când zahărul se dizolvă complet. Lasă amestecul să ajungă la punctul de fierbere, după care dă focul mai mic pentru că acesta să poată fierbe uşor. Lasă-l să fiarbă fără capac, timp de 45-60 de minute, amestecând des.

Pregăteşte câteva borcane cu capac, spală-le şi usucă-le bine, apoi lasă-le să se încălzească. După ce ai luat marmeladă de pe foc, pune-o cu lingura în borcanele calde, lăsând 0,5 centimetri liberi până la gura borcanului. Pune capace la borcane şi pune-le la fiert într-un vas cu apă pe care o vei clocoti, timp de 15 minute. După ce se răcesc , dă-le în cămară .

Poate fi servită ca atare sau ca umplutura dulce în prăjituri ori clătite. Pentru că este o delicatesă gustoasă, o poţi oferi şi pe post de cadou.

Adauga un comentariu