Stiri si curiozitati

Martorul din bord pe care îl știu puțini șoferi. Ce trebuie să faci dacă se aprinde

Publicat: 09 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Martorul din bord pe care îl știu puțini șoferi. Ce trebuie să faci dacă se aprinde
Martorul de bord se aprinde atunci când presiunea este prea mică sau prea mare

Există 64 de tipuri de martori de bord. Ce se întâmplă, de fapt, când îți apare în bord martorul din imagine? Ce trebuie să faci în acel moment?

Semnul din imaginea de mai sus reprezintă un martor de bord. Acela este cel pentru monitorizarea presiunii din anvelope. Chiar dacă autoturismul pe care îl ai dispune sau nu de senzori pentru presiunea din pneuri, trebuie să le verifici des, mai ales când se schimbă sezonul. Presiunea este influențată și de condițiile meteorologice – cald sau frig.

Martorul din bord pe care îl știu puțini șoferi. Ce trebuie să faci dacă se aprinde

Martorul de bord se aprinde atunci când presiunea este prea mică sau prea mare. În condițiile în care autoturismul tău are o presiune mică în pneuri, atunci ai putea avea parte de condiții de condus nesigure. Mai mult decât atât, poate apărea uzura prematură a anvelopelor și chiar o posibilă explozie de pneu.

Când martorul de monitorizare a presiunii în pneuri se aprinde în bord, trebuie să verificați toate anvelopele. Dacă descoperiți că una dintre acestea are presiunea scăzută, atunci urmați specificațiile indicate de producător în privința pompării aerului. În interiorul panoului ușii laterale a șoferului se regăsește lista cu valorile optime, arată stirilekanald.ro.

De asemenea, martorul se aprinde în bord și când presiunea este mult prea mare. Atunci, trebuie să verificați presiunea anvelopelor și să o detectați pe cea care are mai multă presiune decât ar fi trebuit. După aceea, dezumflați-o până la limita normală dată de producător.

Când observați martorul respectiv că se aprinde în bord, cel mai bine este să mergeți la cea mai apropiată benzinărie, pentru a verifica presiunea din roți.

Adauga un comentariu