Sport

Mărturia unui campion olimpic infectat cu coronavirus: „Orice activitate fizică măruntă mă epuizează ore întregi”

Publicat: 25 mart. 2020

Cameron van der Burgh este infectat cu coronavirus. Sud-africanul în vârstă de 31 de ani, care a fost campion olimpic la natație în 2012, în proba de 100 de metri bras, susține că orice activitate fizică măruntă îl epuizează.
Asta cu toate că are o condiție fizică excelentă, fiind sportiv de performanță. Cameron van der Burgh a povestit, pe rețelele de socializare, exact ceea ce simte.

„De departe, a fost cel mai rău virus pe care l-am suportat vreodată, în ciuda faptului că sunt o persoană sănătoasă, cu plămâni puternici, cu un stil de viață ordonat. N-am fumat niciodată și am făcut sport de performanță de când mă știu”, a scris van der Burgh pe Twitter.

Sud-africanul susține că încă nu s-a vindecat de coronavirus.

„Deși simptomele cele mai severe s-au diminuat și nu mai am febră, încă mă lupt cu oboseala și cu o tuse de care nu pot să scap. Orice activitate fizică măruntă, cum ar fi mersul pe jos, mă epuizează pentru ore întregi”, a explicat Cameron.

Avertisment pentru ceilalți sportivi în legătură cu gravitatea infectării cu coronavirus

După ce a simțit pe propria piele cum e să treci prin această infecție, Cameron van der Burgh ține să le dea sfaturi și altor sportivi, ca nu cumva să nu ia în serios acest virus cumplit.

„Sportivii vor continua să se antreneze, pentru că nu există clarificări în ceea ce privește Jocurile Olimpice și astfel se vor expune la riscuri inutile, iar cei care vor încerca să revină la antrenamente vor mări timpul de recuperare. Vă rog să aveți grijă de voi! Sănătatea e cea mai importantă. COVID-19 nu este o glumă!”, a spus van der Burghloading...

Adauga un comentariu