Magazin

Masa de tenis, vedeta concediului nostru 

Publicat: 18 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Masa de tenis vedeta concediului nostru 

Daca la inceputul vacantei mi-ar fi spus cineva ca masa de tenis va deveni punctul de atractie principal la sederii noastre la munte, as fi fost cel putin contrariat. Am decis ca in acest an sa petrecem cel putin doua saptamani intr-un loc linistit, la munte, intr-o pensiune pe care ne-au recomandat-o prietenii.

Locatia a castigat in alegerea noastra in primul rand pentru ca am dorit un loc in care vuietul continuu al zilelor noastre sa fie cat mai estompat si sa ne bucuram de liniste si explozia de verde a ierbii calcate cu talpile goale.

Pe masura ce ne apropiam asteptarile noastre au prins contur pentru ca traiam senzatia unica de a parcurge un drum netrecut de prea multa vreme de om, iar noi eram primii care cutezam sa ajungem acolo. Casa construita integral din lemn isi arata ochii ferestrelor  din spatelor a doi brazi imensi, iar curtea intinsa pana la marginea padurii parea scoasa ca din cutie. Curat, aranjat, totul arata ca si cum acum a fost construit si parca astepta doar sa vina cineva pentru a se face inaugurarea.

Gazdele, impecabile din prima clipa. Ne-au primit de parca am fi fost prieteni dintotdeauna. Ce putere au acesti oameni de a fi atat de prietenosi si deschisi? Este evident ca le sta in fire sa fie asa si sunt fericiti ca nu au fost atinsi de stransorile si rigorile barierelor pe care orasul si tehnologia ti le impun si te aduc in stare de a deveni un robot.

Ca la orice prima vizita gazda noastra ne-a invitat sa vedem casa si curtea si ne-a spus ca oricand dorim putem sa ne asezam la masa. Casa, un vis pe care proabil nu ti-l poti indeplini decat daca este asezata intr-un astfel de loc. Ar fi o mare greseala sa investesti intr-o astfel de constructie si sa o ridici fie si la periferia unui oras. Pierzi tot. Peisaj, mirosul ierbii si al padurii, linistea, tot.

In curte curat si proaspat. Primul lucru care l-a incantat pe pustiul nostru a fost o masa ping pong care era asezata pe un pat din gazon artificial, la umbra unui copac urias. A fugit la ea, i-a dat ocol de zeci de ori si nu mai contenea sa ne strige sa venim sa ne jucam. L-am amenintat ca nu are nicio sansa si ca am sa-i iau set dupa set, insa nu s-a lasat si a inceput sa se antreneze de unul singur. Nu mi-a trecut prin minte nicio clipa ca aceasta masa de ping pong va fi unul dintre cele mai apreciate puncte de atractie pe timpul sederii noastre in poiana de un verde ametitor.

Locatia are mai mult camere si in mod evident intalnirea cu restul pesajelor care fac din acest loc unul de neuitat. Spre amiaza au mai ajuns inca doua familii, tot cu copii. Cum al nostru este extrem de pritenos si nu se lasa pana nu invita pe toata lumea sa participe la jocurile lui, nu a trecut prea mult pana cand s-a pus de un mic campionat de tenis pe aceasta masa ping pong. Daca noi ne distram si incurajam de parca am fi fost pe stadion, proprietarul se uita cel putin mirat la cat de mare ne era bucuria de a ne misca in aer liber si cat de mare succes avea masa de tenis.

Ulterior ne-a povestit cum a ajuns sa o aseze in curte, pentru ca initial nu s-ar fi gandit sa adauge o astfel de dotare. Una peste alta, am avut zile de campionat in toata regula, asta desigur in pauzele de plimbare prin zona care te atrage ca un magnet sa o explorezi.

La plecare am primit felicitari pentru distractia pe care am provocat-o si ne-au asigurat ca la anul vom gasi si alte mese de tenis, asta ca sa nu ne mai certam pe cine joaca primul. Daca ati avut vreodata o reticenta, sau ati crezut ca nu sunteti in stare sa jucati tenis pe o masa de tenis, uitati complet acest lucru. Distractia, miscarea si dorinta de a castiga vor face deliciul unor clipe greu de uitat.

 

Adauga un comentariu