National

Masca devine obligatorie în tot județul Sibiu. Restricții prelungite în zeci de localități

Publicat: 03 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Masca devine obligatorie în tot județul Sibiu. Restricții prelungite în zeci de localități
Bărbat cu mască de protecție

Masca devine obligatorie în tot județul Sibiu în toate spațiile publice atât deschise, cât și închise.  Această măsură va fi pusă în aplicare indiferent de rata de incidență înregistrată în UAT-urile respective.

Copiii cu vârste mai mici de cinci ani fac excepție.

Masca devine obligatorie în tot județul Sibiu în toate spațiile publice atât deschise, cât și închise

Masuri drastice au fost luate în întreg județul Sibiu. Astfel, toți cetățenii sunt nevoiți să poarte masca de protecție în toate spațiile publice atât deschise, cât și închise.

„Observăm un trend ascendent evident și putem vorbi despre o serie de cazuri care evoluează în focare. Vedem la acest moment pentru multe din localitățile din județul Sibiu o transmitere comunitară. 49 de localități înregistrează valori de peste 3/1000 locuitori, iar de asemenea un număr de 34 de localități au între 1,5/1000 locuitori”, a spus Adela Morar, director adjunct DSP Sibiu, în cadrul ședinței a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de luni.

În alte zeci de localități au fost prelungite restricțiile

Masca devine obligatorie în tot județul Sibiu, iar în localitățile unde rata de incidență trece de 3/1000 locuitori au fost prelungite restricțiile.

Localitățile unde s-a depășit rata de incidență cumulată de 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile autoritățile prelungesc restricțiile. Este vorba despre următoarele autorități: Apoldu de Jos, Colun, Hașag, Gura Râului, Șura Mare, Boița, Șoroștin, Biertan, Copșa Mare, Agârbiciu, Dumbrăveni, Daia, Ighișu  Vechi, Bâghiș, Mârșa, Cârțișoara, Gusu, Nocrich, Săliște, Benești, Cașolț, Racovița și Presaca.

Școlile rămân deschise în aceste localități, iar elevii învață doar în sistem online. De asemenea, restaurantele se închid.

Masca de protecție obligatorie și la Predeal

În Predeal, masca a devenit obligatorie începând de vineri, pentru 14 zile. Turiștii nu vor mai putea merge nici la restaurant, bar sau la sălile pentru jocuri de noroc. Hotărârea a fost luată de autorități după ce incidența cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a depășit 3 la 1.000 de locuitori.

Dacă weekend-ul trecut, turiștii care vizitau stațiunea Predeal se puteai plimba fără mască în spațiile publice deschise, începând de vineri acest lucru vă fi interzis.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a adoptat decizia după ce a constatat depășirea incidenței cumulate de 3 la 1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 14 zile în localitățile Predeal și Ormeniș. În cele două localități, rata de infectare a ajuns la 3,80, respectiv la 3,26 cazuri la 1000 de locuitori.

4.041 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus

Pana ieri, 2 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 250.704 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), conform știrioficiale.ro.

77.361 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.041 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 820 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

7.153 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 01.11.2020 (10:00) – 02.11.2020 (10:00) au fost raportate 86 decese (48 bărbați și 38 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Adauga un comentariu