Magazin

Mașină la schimb – avantaj de care poți beneficia în caz de accident

Publicat: 22 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mașină la schimb  avantaj de care poți beneficia în caz de accident

În ultima perioadă, șofatul s-a transformat ușor, ușor din plăcere în necesitate. Pe lângă tinerii care așteaptă cu nerăbdare vârsta de 18 ani pentru a putea conduce, acum tot mai mulți oameni, cu vârste respectabile, descoperă nevoia de a avea permis. Iar acest lucru nu trebuie să ne mire absolut deloc. Majoritatea ne dorim să ne mutăm la casă, aproape de natură și cât mai departe de agitația urbană. Din acest motiv, posibilitatea de a conduce o mașină la orice oră din zi și din noapte este un mare avantaj.

Să ne imaginăm că tocmai te-ai mutat cu întreaga familie într-o zonă retrasă, la 30 km de București. Ai găsit locuința ideală, vecinii sunt foarte drăguți, dar te confrunți cu o problemă: nu ai permis de conducere. Locul tău de muncă se află în mijlocul orașului, iar copiii merg la școală la alți 5 km depărtare de jobul tău. Ți-ar fi util să ai o mașină. Corect? Dar ce faci atunci când ai obținut permisul de conducere, ai achiziționat și o mașină încăpătoare, dar ai fost implicat într-un accident? În primul rând, trebuie să iei legătura cu un centru constatare daune, apoi mai există și alte detalii despre care trebuie să ții cont. Astăzi vei afla despre posibilitatea de a primi o mașină la schimb.

Despre mașina la schimb – aspecte importante pentru tine și familia ta

În cazul în care ai fost implicat într-un accident auto și nu ești tu persoana vinovată, e important să știi că poți beneficia de o mașină la schimb, în mod gratuit, pe toată perioada în care mașina ta se află în service pentru reparații. Este important să știi că toate costurile vor fi suportate de asigurarea RCA a vinovatului. Conform legislației, poți obține acest beneficiu doar de la companiile de închirieri auto și, de asemenea, poți primi o mașină similară cu a ta.

Cum obții mașina de înlocuire – 4 pași simpli și rapizi

Atunci când optezi pentru varianta de a beneficia de o mașină la schimb, trebuie să știi care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi:

  • Deschiderea dosarului de daună și confirmarea de la asigurator – Pentru a demara acest proces ai nevoie de constatarea amiabilă completată și semnată atât de tine, cât și de cealaltă persoană implicată în accident;
  • Preluarea mașinii avariate și obținerea mașinii la schimb;
  • Calculare număr zile – După deschiderea dosarului de daună, în baza devizului de reparație, o să se calculeze numărul de zile pe parcursul cărora poți beneficia de o mașină la schimb;
  • Mașina ta va fi reparată, iar la final o poți preda pe cea primită la schimb și te poți bucura, din nou, de mașina ta.

Așadar, dacă tocmai ai fost implicat într-un accident sau, pur și simplu, ai obținut recent permisul de conducere este important să știi că în situația unui astfel de eveniment neplăcut, poți beneficia de mașină la schimb. Datorită acestui avantaj pus la dispoziție de către compania de asigurări nu o să fii nevoit să îți întrerupi sau îngreunezi activitățile cotidiene.

Adauga un comentariu