Sport

Mașinăria de goluri Robert Lewandowski! Polonezul a reușit un „hat-trick perfect” și a stabilit un nou record!

Publicat: 26 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mașinăria de goluri Robert Lewandowski Polonezul a reușit un hat-trick perfect și a stabilit un nou record
Robert Lewandowski

Bayern Munchen s-a distrat cu Eintracht Frankfurt, scor 5-0, și a ajuns la 22 de goluri marcate în primele 5 runde din Bundesliga. Robert Lewandowski (32 de ani) a înscris de 3 ori și a intrat în istoria fotbalului german. Polonezul le-a deschis drumul bavarezilor spre o nouă victorie la scor în Bundesliga. Lewandowski a reușit în minutele 10, 26 și 60 ceea ce se numește „hat-trick-ul perfect”. Atacantul lui Bayern a marcat cu piciorul stâng, cu capul și cu piciorul drept, înainte de a fi înlocuit de Choupo-Moting. Sane și Musiala au închis tabela la 5-0, iar campioana Germaniei este pe poziția a doua în Bundesliga, la un punct în urma celor de la RB Leipzig.

Robert Lewandowski a stabilit un record greu de egalat. Atacantul este singurul jucător din istoria Bundesligii care a marcat de 10 ori în primele 5 etape. Performanța polonezului este cu atât mai impresionantă, cu cât reușitele sale au venit în doar 4 partide. La singura înfrângere a lui Bayern din acest sezon, cu Hoffenheim, 1-4, acesta nu și-a trecut numele pe lista marcatorilor.

Lewandowski continuă seria excelentă începută sezonul precedent

În stagiunea 2019-2020, Robert Lewandowski a uimit planeta cu apetitul său ofensiv. Polonezul a înscris de 55 de ori în toate competițiile, în 47 de jocuri, 34 dintre aceste goluri venind în Bundesliga. „Lewa” a contribuit decisiv la performanța lui Bayern Munchen, care a câștigat tot ce se putea: Bundesliga, Champions League, Cupa Germaniei, Supercupa Europei și Supercupa Germaniei. În partida cu Frankfurt, supercampioana Germaniei a suferit și o pierdere importantă. Alphonso Davies a părăsit gazonul cu lacrimi în ochi, după ce a călcat greșit imediat după startul meciului. Echipa medicală a lui Bayern a intrat imediat pe gazon și a confirmat că problemele lui Alphonso Davies de la gleznă sunt serioase și acesta nu mai poate continua partida.

Hansi Flick, antrenorul bavarezilor, a dezvăluit că Davies nu va mai juca în 2020:

„Are o accidentare la ligamente. Va lipsi între 6 și 8 săptămâni. Când un jucător de asemenea valoare se accidentează, doare”, a spus tehnicianul german. Accidentarea din partida cu Eintracht Frankfurt vine într-un moment în care Alphonso Davies traversa cea mai bună formă sportivă din carieră.

Adauga un comentariu