Muntele Rarău este situat în inima Bucovinei și este un izvor de frumusețe datorită peisajelor sale, dar și a infrastructurii turistice, care este bine dezvoltată.
Această zonă este aleasă de turiști datorită tradițiilor sale foarte bine păstrate, dar și peisajelor cu adevărat spectaculoase.
Iată ce trebuie să știi despre muntele Rarău
Masivul Rarău are 1650 metri înălțime și este epicentrul turismului din această zonă. Din orice loc în care este privit, acesta arată ca o cetate impunătoare, ce este protejată de ziduri sure și argintii, văzându-se din verdele pădurilor din jurul său.
Munții sunt delimitați în partea de vest de râul Colbu, ce îi separă de Munții Giumalău. Acești doi munți stau practic spate în spate, fiind destul de greu de delimitat fără cunoștiințe solide de geografie. La limita din nord a munților se află faimoasele Obcine ale Bucovinei și depresiunea Câmpulung Moldovenesc. În est și sud-est, acești munți sunt separați de Obcina Voroneț și de către munții Stânișoara, prin râul Slătioara.
În mijlocul acestor munți, se văd Pietrele Doamnei, ca niște turnuri adevărate. Rezervația Pietrele Doamnei se întinde pe o suprafață de 568 de hectare și este cu adevărat deosebită, pentru formele și pitorescul lor sălbatic. Cele trei obeliscuri ale sale, cu înălțimi ce depășesc 1600 de metri impresionează cu siguranță orice privitor.
Deși nu sunt la fel de spectaculoase ca acesta, alte rezervații pe care le poți găsi în această zonă sunt Piatra Șoimului, peisajele Giumalăului, Vârful Rarău, Munceii Rarăului și Valea Bistriței. Un monument deosebit al naturii este Piatra Zimbrului, ce are 1580 de metri și Popii Rarăului, ce sunt abrupturi formate datorită unor prăbușuri mari de blocuri calcaroase. De vizitat sunt și Munții Pirinei.
De ce trebuie să îl vizitezi?
Chiar dacă nu are cel mai înalt vârf, care să te poată impresiona, priveliștea este una deosebită. Fiecare potecă are un farmec ce te va suprinde, iar fiecare poiană descoperită prin parcurgerea Transrarăului te va impresiona cu siguranță.
Acest drum are o lungime de 30 de kilometri și poți vedea toate frumusețile de pe acest traseu. Spre deosebire de Transfăgărășan sau de Transalpina, acesta este mai puțin abrupt, mai scurt și mai puțin aglomerat.
În această zonă, se află Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, stațiuni care sunt puncte de plecare pentru foarte mulți turiști. Ambele merită vizitate, pentru arhitectura lor impresionantă. Dacă ești iubitor de drumeții, este ideal să faci o incursiune pe sectorul dintre vârfurile Giumalău, Poiana Ciungilor, Chilii, unde vei găsi o vegetație bogată, cu foarte multe puncte de vedere asupra unei părți mari din Carpați.
De văzut sunt și versanții abrupți, cheile și stâncile de pe Valea Bistriței, care se află între localitatea Rusca și Cheile Zugreni. Toată această zonă este plină de văi înguste, unde pârâile formează cascade deosebite. Există mai multe poteci, cu marcaje turistice, ce urcă din văile Moldovei, către vârful Rarău.
De vizitat este și rezervația forestieră din bazinul Putnei, unde se află o pădure cu arbori uriași, cei mai mari din România. Dacă îți dorești să pleci în afara României, Munții Dolomiți reprezintă alegerea ideală.
Muntele Rarău este cu siguranță o destinație deosebită, ce merită văzută măcar o singură dată, pentru peisajele și tradițiile din această zonă.