International

Massimo Cuttitta a murit. Fostul antrenor al naționalei de Rugby din România era infectat cu COVID-19

Publicat: 12 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Massimo Cuttitta a murit. Fostul antrenor al naționalei de Rugby din România era infectat cu COVID-19
Massimo Cuttitta a murit la varsta de 54 de ani

Fostul antrenor al naționalei de Rugby din România, Massimo Cuttitta, a murit la doar câteva zile după ce a fost internat în spital fiind infectat cu COVID-19.  În vârstă de 54 de ani, acesta și-a dat ultima suflare în Spitalul Albano, din Roma.

Bărbatul ar fi luat noul coronavirus de la mama sa, Nunzia, care a murit cu trei zile înainte tot din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus.

Massimo Cuttitta a murit la 54 de ani

Massimo Cuttitta a fost antrenor cu pachetul de înaintare al naţionalei României în perioada 2017-2018. Acesta a renunțat la colaborare atunci când întreg staff-ul naționalei de Rugby a fost înlocuit. Odată cu plecarea acestuia au mai plecat și galezul Lynn Howells și scoţianul Rob Moffat, antrenorul cu linia de treisferturi.

Marzio Innocenti, președintele Federației Italiene de Rugby, a hotărât ca toate partidele ce vor avea loc în săptămâna următoare să aibă loc in memoria lui Cuttitta. Acesta a jucat 70 de meciuri la națională în perioada 1990-2000 și a participat la Mondialele din 1991 și 1995.

Fostul jucător de rugby a copilărit în Africa de Sud unde a și început să practice acest sport alături de fratele sau geamăn Marcello Cuttitta și de Michele Cuttita fratele lor mai mare. Odată intors în Italia, Massimo și Marcello au jucat la un nivel mai înalt.

Cine a fost Massimo Cuttitta

Massimo Cuttitta a adunat 69 de selecţii în naţionala Italiei, a jucat la Cupa Mondială din 1991 şi la cea din 1995, când a şi fost căpitanul naţionalei Italiei, şi a înscris eseuri împotriva Angliei, la Durban, în 1995, sau împotriva Irlandei, la Dublin, în 1997.

Jucătorul a făcut parte dintr-o echipă a Italiei care a învins pe Irlanda la Treviso, în 1995, pe Argentina la East London, în 1995, pe Irlanda la Dublin, în 1997, pe Franţa la Grenoble, în 1997, pe Irlanda la Bologna, în 1997, pe Argentina la Piacenza, în 1998, şi pe Scoţia la Roma, în 2000.

În perioada sa de antrenorat, a petrecut mult timp în Scoția unde pentru aproape un deceniu a fost antrenor al naționalei.

Campionul la echitație Ioan Tincu a murit la vârstă de 53 de ani

În luna ianuarie a acestui an, Ioan Tincu a murit la vârsta de 53 de ani. Fostul campion la echitație a avut o carieră de peste 30 de ani și a obținut numeroase premii și onoruri.

Federația Ecvestră Română și-a luat rămas bun de la Ioan Țincu printr-un mesaj postat pe pagina să oficială.

„Cu multă durere am primit vestea că sportivul nostru, Țincu Ioan, a părăsit această lume. Întreaga comunitate ecvestră își exprimă regretul! Prea repede, prea curând, iar golul lăsat de un mare om ce nu va fi nicicând uitat devine imens. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au transmis reprezentanții Federației Ecvestre Române.

Un alt campion s-a stins din viaţa la începutul acestui an

La inceputul acestui an,sportivul paralimpic Iulian Şerban a murit la doar 35 de ani. Decesul acestuia i-a şocat pe apropiaţi şi pe colegii acestuia. Şerban şi-a pierdut un picior în urma unui accident de tren suferit la vârsta de 21 de ani.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a făcut tragicul anunţ. Iulian Şerban a fost multpiplu campion mondial.

Fostul antrenor al naționalei de Rugby din România, Massimo Cuttitta, a murit la doar câteva zile după ce a fost internat în spital

Adauga un comentariu