International

Măștile de protecție, obligatorii în Marea Britanie în magazine, bănci, la poștă sau aeroport

Publicat: 24 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Măștile de protecție obligatorii în Marea Britanie în magazine bănci la poștă sau aeroport
Măștile de protecție, obligatorii în Marea Britanie în magazine, bănci, la poștă sau aeroport

 Măștile de protecție sunt obligatorii în Marea Britanie în magazine, bănci, la poștă sau aeroport începând de astăzi, a anunțat guvernul britanic, potrivit The Guardian.

Măștile de pânză sau bandanele trebuie să fie purtate atunci când merg la cumpărături. Dacă persoanele care merg la cumpărături trebuie să poarte mască, regulile spun că nu va fi obligatoriu ca personalul magazinelor sau supermarketurilor să le poarte. Guvernul spune doar „recomandăm ferm angajatorilor să ia în considerare utilizarea lor acolo unde este cazul”.

Noile reglementări guvernamentale confirmă că măștile trebuie purtate în magazine, bănci, societăți de construcții și oficii poștale și „hub-uri de călătorie”, cum ar fi gările și aeroporturile.

Măștile de protecție, obligatorii în Marea Britanie: Care sunt excepțiile

Nu va fi obligatoriu ca britanicii să poarte măști la coafoare, săli de sport, mese în restaurante și pub-uri sau cinematografe, săli de concert sau teatre.

Băncile sau oficiile poștale vor putea solicita oamenilor să înlăture masca de protecție în scopuri de identificare.

„Pe măsură ce trecem la următoarea etapă de reducere a restricțiilor pentru public, este vital să continuăm să facem cumpărături în siguranță, astfel încât să putem profita la maximum de reducerile ce vor fi în această vară. Toată lumea trebuie să joace rolul său în lupta împotriva acestui virus urmând aceste noi îndrumări. De asemenea, vreau să mulțumesc publicului britanic pentru toate sacrificiile pe care le fac pentru a ajuta această țară în siguranță“, a spus secretarul din cadrul Ministerului de Sănătate, Matt Hancock.

Cu toate acestea, au existat unele critici cu privire la măsuri, industria ospitalității având semne de întrebare cu privire la decizie.

„Anunțul nu avea claritate în ceea ce privește multe probleme care afectează magazinele care ofera atât masa de luat masa cât și cea locală. În plus, cu anunțul în jurul orei 14.30, cu o zi înainte de intrarea în vigoare a măsurilor, acesta a lăsat acele locuri foarte scurt timp să informeze personal corespunzător, să pregătească semnalizarea și să ia măsuri pentru a încuraja respectarea”, a declarat Kate Nicholls, directorul executiv al organismului comercial din Regatul Unit al Ospitalității.

Poliția va avea puteri să aplice regulile și, începând de vineri, cei care nu se conformează ar putea fi amendați cu 100 de lire sterline, în conformitate cu regulile de purtare a măștilor în transportul în comun. Copiii sub 11 ani și cei cu anumite dizabilități vor fi scutiți de la această decizie.

Nemulțumiri ale comercianților

Magazinele pot refuza intrarea oricărei persoane care refuză să poarte o mască și pot apela la poliție dacă oamenii refuză să se conformeze.

Principalii comercianți de retail au spus că nu vor solicita personalului să aplice regulile și unii au spus că, de asemenea, nu vor solicita ca personalul să poarte măști dacă ar lucra deja în spatele unui ecran de plexiglas sau al unui set de protecție similar.

„Distribuitorii fac tot ce pot pentru a susține reglementările de siguranță necesare și își vor juca rolul în comunicarea și încurajarea noii politici a guvernului privind acoperirea feței. În timp ce poliția se ocupă de aplicarea acestei politici, responsabilitatea finală rămâne în sarcina clienților care trebuie să se asigure că poartă o mască atunci când intră în magazine”, a spus Tom Ironside, directorul afacerilor și reglementărilor la British Retail Consortium.

Întreprinderile sunt îngrijorate de potențialele amenințări la adresa personalului, dacă încearcă să aplice regulile prea strict. Mulți comercianți au raportat deja un comportament agresiv din partea unor clienți când au încercat să mențină măsuri de distanțare socială.

„Dacă măștile sunt obligatorii în magazine vor face clienții și colegii noștri mai în siguranță, atunci sunt bineveniți, dar nu vom pune personalul în pericol, cerându-le poliției acest lucru. Marea Britanie nu își poate permite un al doilea val, așa că toți trebuie să ne jucăm rolul și să ne arătăm grijă și atenție unul pentru celălalt”, a menționat Richard Walker, șeful lanțului alimentar de produse înghețate.

„Ceea ce sunt sigur că vom găsi, așa cum avem cu alte aspecte ale răspunsului la coronavirus, este că publicul britanic va alege în mod voluntar să urmeze liniile directoare, deoarece vor să joace rolul lor pentru a ajuta la încetinirea răspândirii virusului „, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson.

Adauga un comentariu