Eveniment-Social

Măsură drastică pentru consilierul din Prefectură care a jignit comunitatea rromă. Va răspunde în fața autorităților

Publicat: 22 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Măsură drastică pentru consilierul din Prefectură care a jignit comunitatea rromă. Va răspunde în fața autorităților

Derapajele consilierului rromilor din Prefectură vor fi verificate de către șefii instituției. Elena Motaș a avut un limbaj suburban la adresa membrilor comunității de care ar trebui să aibă grijă, însă acest lucru nu a trecut neobservat de șefii Prefecturii Iași. Femeia ar urma să răspundă în aceste zile în fața Comisiei de Disciplină a Instituției Prefectului. Șefii autorității județene s-au autosesizat după ce consilierul pe probleme de rromi și-a jignit oamenii pe care ar trebui sa-i reprezinte.

Motaș le-a adresat cuvinte greu de reprodus celor care nu i-au ascultat „ordinele”, jignindu-i ca la ușa cortului. Femeia s-a adresat cadrelor didactice care predau Limba rromani să boicoteze o acțiune derulată de Inspectoratul Școlar. Elena Motaș a ajuns să-i facă pe acești oameni „zdrențe”, „jegoși”, „oportuniști”, „pârliți”. Toate aceste apelative au fost folosite de Elena Motaș la adresa mediatorilor de etnie rromă din Iași. Femeia i-a gratulat pe oameni pe un grup intern de pe o rețea de socializare. Ulterior a șters postarea, fără succes însă, pentru că mediatorii vizați s-au sesizat.
Pentru toate aceste derapaje, Elena Motaș ar urma să răspundă în fața unei Comisii de Disciplină de la nivelul Prefecturii Iași. Comisia ar trebui să ia măsuri împotriva acesteia și a derapajelor pe care le-a avut la adresa membrilor comunității în ultima vreme.

Cuvinte greu de reprodus

De unde au pornit însă toate aceste lucruri? Elena Motaș este soția lui Constantin Viorel Motaș, fost inspector pe problemele minorităților la Inspectoratul Școlar Județean Iași. Bărbatul nu a mai fost numit inspector pentru minorități de către ISJ pentru că nu îndeplinea condițiile necesare. Din acel moment, Elena Motaș a început o răfuială personală cu ISJ, inventând tot felul de scandaluri.

Mai nou a ajuns să facă și presiuni pentru a determina ca situația să se schimbe. Pe Elena Motaș nu o interesa soarta elevilor rromi din Iași. Pe ea o interesa doar ca soțul ei să ocupe în continuare funcția de inspector la ISJ.
Așa s-a ajuns să ceară boicotarea unei întâlniri a conducerii Inspectoratului cu directorii, directorii adjuncți, consilierii școlari, mediatorii și profesorii care predau Limba rromani. ISJ Iași, în colaborare cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, a organizat pe 17 septembrie, la sediul Casei Corpului Didactic, o activitate cu acești oameni. Scopul întâlnirii a fost acela de a dezbate prioritățile educaționale privind integrarea copiilor minoritari în mediul școlar. Motaș a încercat să boicoteze întâlnirea și le-a cerut profesorilor să nu se ducă. Pentru că aceștia și-au respectat profesia, femeia a început să-i gratuleze cu tot felul de apelative.
Cum scandalul a degenerat, Prefectura a decis să ia măsuri și o să cheme la raport

Adauga un comentariu