International

Măsuri drastice impuse în Albania. Toate restricțiile se extind până la încetarea pandemiei

Publicat: 01 apr. 2020

Şcolile, cafenelele, restaurantele şi alte spaţii publice din Albania vor rămâne închise şi restricţiile privind activitatea socială şi economică vor rămâne în vigoare până la încetarea epidemiei de coronavirus, a declarat miercuri ministrul albanez al Sănătăţii, Ogerta Manastirliu, relatează Reuters. Ordinul extinde efectiv măsuri intrate în vigoare de la mijlocul lunii martie şi care urmau să fie puse în aplicare până la 3 aprilie.

Ministerul Sănătăţii a anunţat 16 noi cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce creşte la 259 totalul cazurilor în acest mic stat balcanic cu 2,8 milioane de locuitori. Dintre aceste 259 de cazuri, 79 sunt în spital şi patru necesită asistenţă pentru respiraţie. Numărul deceselor a ajuns la 15.

”Epidemiologii noştri lucrează intens pentru a depista contactele cazurilor pozitive şi pentru a sparge lanţul de transmitere a infecţiei”, a declarat specialistul în sănătate Silva Bino.

Mai mult de jumătate dintre cazurile confirmate sunt în capitala Tirana şi vârsta medie a celor care au murit este de 50 de ani, a adăugat ea.

”Vestea bună este că în ultimele 24 de ore, 15 pacienţi s-au recuperat, crescând la 67 numărul de persoane care s-au vindecat de COVID-19”, a precizat Bino, referindu-se la boala cauzată de noul coronavirus.

Albania are legături economice strânse cu Italia, cea mai afectată ţară din lume şi unde numărul deceselor a ajuns la 12.428. Aproximativ 400.000 de albanezi trăiesc şi lucrează în Italia, notează Reuters.
Adauga un comentariu