International

Măsuri mai puțin severe în Kazahstan din cauza coronavirusului

Publicat: 02 iul. 2020
Măsuri mai puțin severe în Kazahstan
Măsuri mai puțin severe în Kazahstan

Măsuri mai puțin severe în Kazahstan! Pentru a combate epidemia de COVID-19, de la 5 iulie, în Kazahstan, sunt reintroduse măsuri de carantină mai puțin severe, cu toate că se înregistrează o creștere a numărului de cazuri. Conform comunicatelor date de către Guvern, măsurile de carantină introduse vizează închiderea unor magazine care nu cuprind strictul necesar, deplasările între provincii vor fi limitate, vor fi interzise adunările publice și se va micșora programul de transport public. De asemenea, în situația în care cazurile de îmbolnăvire cresc, măsurile date de guvern ar putea fi dispuse pe o perioadă mai mare de timp, ba chiar ar putea să se înăsprească.

Măsuri mai puțin severe în Kazahstan! Cazurile de infectare cu coronavirus au crescut de peste șapte ori

După ridicarea primelor măsuri, mai aspre, la jumătatea lunii mai, președintele Kasim-Jomart Tokaev, a recurs la dispunerea unor noi restricții și cu toate acestea, cazurile de infectare cu coronavirus au crescut de peste șapte ori. Astfel, după 5 mai, între provincii vor putea funcționa legăturile aeriene și feroviare, la fel și cele aeriene, însă cu număr limitat de țări.

Relaxarea măsurilor mai cuprinde și faptul că oamenii din Kazahstan nu vor mai avea interdicția de a ieși din case la plimbare, însă în grupuri de doar trei persoane. În ceea ce privește situația restaurantelor și cafenelelor, acestea vor putea funționa, doar dacă prezintă spații exterioare.

Spitalele din Kazahtan au rămas fără locuri disponibile

În prezent, Kazahtanul însumand o populație de 19 milioane de locuitori, a confirmat peste 42.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și 188 de decese, iar în unele orașe mari, spitalele au rămas fără locuri disponibile.

Adauga un comentariu