Local

Măsuri pentru organizarea vaccinării împotriva COVID-19 prin intermediul operatorilor economici

Publicat: 21 apr. 2021
doze de vaccin anti-Covid-19

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) a aprobat măsurile pentru organizarea vaccinării prin intermediul operatorilor economici. Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Iași (CJCCI Iași) va transmite aceste măsuri și instrucțiuni agenților economici din județ.

Astfel, agenții economici pot organiza spații în care să își vaccineze angajații și rudele acestora sau angajații subcontractorilor, fără a fi necesară programarea în platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/

Vaccinarea se poate realiza prin grija operatorului economic într-un spațiu adecvat, identificat în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică. Un spațiu de vaccinare trebuie să fie conform cu normele igienico-sanitare și să respecte circuitele de funcționalitate, adecvate atât procesului de vaccinare, cât și asigurării sănătății și securității în muncă.

Totodată, în spațiul de vaccinare se vor asigura frigidere pentru păstrarea dozelor de vaccin la temperaturi cuprinse între +2 și +8 grade Celsius, dotate cu termometru și grafic de temperatură.

Persoanele astfel vaccinate vor fi înregistrate în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și vor primi adeverință de vaccinare.

Pentru planificarea persoanelor pentru vaccinare, operatorii economici întocmesc listele cu persoanele eligibile care doresc să se vaccineze, iar listele vor fi transmise către DSP Iași. Agentul economic și DSP Iași realizează împreună planificarea efectivă luând în considerare numărul de persoane și intervalul de timp necesar pentru efectuarea vaccinărilor.

Dacă agenții economici nu dispun de personal sanitar pentru a efectua vaccinările, vor solicita DSP Iași mobilizarea unei echipe de vaccinare.

DSP Iași va organiza un număr adecvat de echipe mobile (în funcție de numărul de solicitări și numărul de persoane), și aceste echipe mobile vor funcționa în legătură cu un centru de vaccinare fix deja existent, vor avea la dispoziție tablete de înregistrare în RENV de la centrul fix de vaccinare și vor utiliza credențialele acestuia.

Adauga un comentariu