Local

Măsurile întreprinse în județul Iași pentru a preveni răspândirea cu Covid-19

Publicat: 04 iun. 2020
Direcția de Sănătate Publică Iași

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 constă în plasarea în carantină în spațiile special amenajate a 29 de persoane și plasarea în 4.445 de persoane în izolare la domiciliu fără simptomatologie specifică.

„Un număr de 4.445 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 261 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare. Conform ultimelor centralizări, un număr de 29 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 6 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judeţului Iaşi, sunt înfiinţate 4 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale.”, potrivit DSP Iași.

Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iasi transmite situația și pe municipiul Iași, joi, 4 iunie 2020. În prezent au fost confirmate nu mai puțin de 271 de persoane, dintre care 143 s-au vindecat. Din nefericire, 11 persoane au decedat din cauza noului coronavirus.
– persoane confirmate = 271
– vindecate. = 143
– confirmate(internate = 117
– externate = 143
– in carantină =30
– iesite din carantină =0
– in izolare =870
– iesite din izolare =52
– paturi existente =584
– paturi ocupate =30
– paturi disponibile = 554
– decedate = 11

Alte misiuni instituționale

Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 1.367 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.

ISU a efectuat 18 misiuni, din care: 7 misiuni de transport către unități spitalicești, 10 misiuni de decontaminare biologică și o misiune specifică.

IPJ a efectuat 161 misiuni specifice.

IJJ a efectuat 6 misiuni, din care: o misiune de patrulare auto în cooperare cu IPJ (asigurare ordine publică), 2 misiuni de pază la spațiile de carantină, 2 misiuni cooperare spitale și o altă misiune specifică.

Serviciul de Ambulanță Județean a efectuatat 134 misiuni, din care: 62 misiuni de transport către unități spitalicești, 3 misiuni de transport probe biologice, 69 decontaminări biologice.

MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto.

DSP a efectuat 56 misiuni, din care: 6 transport centre de carantină, 14 inspecții COVID-19 și 36 misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

Adauga un comentariu