Actualitate

Mecanicul de locomotivă băut implicat în accidentul feroviar de la Fetești, plasat sub control judiciar

Publicat: 30 iul. 2021
Mecanicul de locomotivă implicat în accidentul feroviar de la Fetești a fost eliberat și se află sub control judiciar. El a fost inițial reținut pentru 24 de ore. Mecanicul se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul accidentului

Mecanicul de locomotivă implicat în accidentul feroviar de la Fetești a fost eliberat și se află sub control judiciar. El a fost inițial reținut pentru 24 de ore. Mecanicul se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul accidentului.

În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii de la transporturi, față de evenimentul feroviar produs în stația CF Fetești, s-a concluzionat faptul că un tren de marfă aparținând unei societăți comerciale, ce avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi și care se deplasa pe relația Craiova – Constanța Port, a intrat în stația C.F. Fetești pe firul 2, intrând în coliziune cu un alt tren de marfă, staționat în stația C.F. Fetești la aceeași linie.

Totodată, din verificări a rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat, de 54 de ani, din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația C.F. Fetești și nici semnalul roșu de oprire dinaintea intrării în stație. În urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de bărbat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești. Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit.

Adauga un comentariu