Local

Medicii din cadrul IRO Iași efectuează, în luna noiembrie, mamografii gratuite femeilor din județul Galați

Publicat: 02 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Medicii din cadrul IRO Iași efectuează în luna noiembrie mamografii gratuite femeilor din județul Galați
Echipa medicală din cadrul Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași va efectua mamografii gratuite femeilor din județul Galați, în cadrul unității mobile de screening de cancer mamar, care este dotată cu mamograf digital

Echipa medicală din cadrul Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași va efectua mamografii gratuite femeilor din județul Galați, în cadrul unității mobile de screening de cancer mamar, care este dotată cu mamograf digital

Astfel, femeile asigurate și neasigurate vor face mamografie digitală gratuită, cu dublă citire, în cadrul proiectului „ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași împreună cu Fundația Enable, în 12 județe din nord-estul și sud-estul țării: Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea și Buzău.

Programul se derulează până în decembrie 2023, iar echipa medicală își propune să ajungă în cât mai multe localități din cele 12 județe vizate de proiect.

Care sunt locațiile în care se va deplasa unitatea mobilă de screening de cancer mamar în prima parte a lunii noiembrie

o imagine cu unitatea mobilă de screening de cancer mamar in Galati
Într-o singură zi, medicii ieșeni realizează în jur de 48-50 de mamografii

Într-o singură zi, medicii ieșeni realizează în jur de 48-50 de mamografii. Femeile care doresc să beneficieze de acest serviciu medical se pot programa prin intermediul asistenților medicali comunitari/sociali din fiecare localitate, în limita locurilor disponibile. De asemenea, se pot programa pentru mamografii gratuite și la Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice din Iași, strada Sărăriei, nr. 177 A ori la numerele telefon ‪0374.278.803 sau ‪0753.477.774.

 O mamografie durează în medie 8-10 minute, iar femeile trebuie să se prezinte doar cu cartea de identitate și cu o copie după aceasta.

În data de 2 noiembrie 2022, unitatea mobilă de screening de cancer mamar va fi prezentă în curtea primăriei din comuna Smârdan, județul Galați. În zilele de 3 și 4 noiembrie 2022, medicii din cadrul IRO Iași vor efectua mamografii gratuite femeilor din satul Fântânele, comuna Scânteiești, la căminul cultural. În intervalul 8-9 noiembrie 2022, caravana IRO Iași va staționa în comuna Șendreni, în curtea primăriei.  Pe10 și 11 noiembrie 2022, unitatea mobilă de screening de cancer mamar va fi prezentă în comuna Schela, la căminul cultural. În intervalul 15-16 noiembrie 2022 vor putea realiza mamografii gratuite femeile din comuna Tudor Vladimirescu. Unitatea mobilă de screening va putea fi găsită în parcarea de lângă dispensar.

Mamografii gratuite pentru femeile din județul Galați: Ce condiții trebuie să îndeplinească doamnele și domnișoarele

o imagine cu unitatea mobilă de screening de cancer mamar in Galati
În data de 2 noiembrie 2022, unitatea mobilă de screening de cancer mamar va fi prezentă în curtea primăriei din comuna Smârdan, județul Galați

În data de 17 noiembrie 2022, medicii din cadrul IRO Iași se vor deplasa în comuna Nămoloasa. Doamnele și domnișoare care vor dori să facă mamografii gratuite vor trebui să meargă în curtea primăriei. Pe 22 și 23 noiembrie 2022, unitatea mobilă de screening de cancer mamar a IRO Iași va fi prezentă în fața pieței agroalimentare din comuna Liești. În intervalul 24-25 noiembrie 2022, medicii ieșeni vor realiza mamografii gratuite în rândul femeilor din comuna Piscu. Unitatea mobilă va staționa la căminul cultural.

Pot beneficia de mamografii femeile cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani. Femeile trebuie să nu aibă diagnostic confirmat de cancer mamar, trebuie să fie asimptomatice și să nu aibă antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar. Femeile care doresc să li se facă mamografii gratuite în programul „ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân” trebuie să nu fie însărcinate, să nu alăpteze și, de asemenea, trebuie să nu fi făcut mamografii în ultimele 12 luni.

Totodată, femeile din județul Galați care doresc să beneficieze de mamografii gratuite trebuie să aibă adresa din buletin în unul dintre județele vizate de proiect.

Comentarii
  • SA IL DATI AFARA DIN PROIECT PE RADU ONISORU………VA FACE DE TOT RAHHATUL IMAGINEA ,VAI DE CAPUKL LUI DE TEPAR …..RADU SA ITI DAM LA MUMU

Adauga un comentariu