National

Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre starea actorului Florin Piersic

Publicat: 14 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Adrian Marinescu detalii de ultimă oră despre starea actorului Florin Piersic
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre starea actorului Florin Piersic

Medicul Adrian Marinescu, director medical la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, a declarat, la Medika TV, că starea de sănătate a actorului Florin Piersic este una bună, că pacientul nu numai că se ridică singur la marginea patului, ci cu sprijin se poate ridica în picioare, transmite News.ro.

„Din fericire, nu numai că suntem încrezători, ba chiar avem motive să ne gândim că evoluţia a fost bună şi post-operator şi pe partea de proces infecţios şi lucrurile sunt echilibrate. Până la urmă, este vârsta care e o realitate, sunt bolile cronice şi nu vorbim doar de cele cardiace, în aşa fel încât din punctul meu de vedere e un pacient fragil care poate să pună probleme”, a declarat medicul Adrian Marinescu.

Actorul are încă la genunchi dispozitivul care a fost pus în locul protezei care se infectase

El a precizat că actorul are încă la genunchi dispozitivul care a fost pus în locul protezei care se infectase, însă Marinescu a estimat că acestr lucru nu împiedică procedurile de recuperare a pacientului.

„Nu înseamnă că dacă nu e proteza definitivă lucrurile nu pot să meargă la perioada de recuperare pentru că nu numai că se ridică la marginea patului, cu sprijin poate să stea în picioare.Lucrurile vor merge mai departe”, a spus Marinescu.

De asemenea, medicul a precizat că pacientul Florin Piersic se recuperează încă de pe acum.

„Recuperarea înseamnă evoluţia bună în sine. Sunt nişte paşi în direcţia asta şi sunt toate manevrele şi procedurile specifice într-un loc unde e supravegheat sută la sută. Dacă ne întrebăm când va merge, se va întâmpla treptat. Eu nu îmi fac probleme că nu se întâmplă o evoluţie bună din punctul ăsta de vedere, pe mine mă interesează să nu apară alte complicaţii, să nu apară alte probleme, să nu fie lucuri imprevizibile”, a precizat Marinescu.

„Nu vorbim de o infecție nosocomială”

Întrebat ce urmează de acum înainte pentru Florin Piersic, medicul Adrian Marinescu a răspuns că totul depinde de evoluţia acestuia.

„Deocamdată vorbim de momentul post-operator, de partea legată de recuperarea post operatorie. E clar că există şi varianta să se întoarcă pentru rezolvarea sau finalizarea procesului infecţios, la noi în Institut, aşa cum s-a discutat încă de la început. Dar lucrurile trebuie să se întâmple pas cu pas şi ce mi se pare important este că în orice moment există o monitorizare în mod real, multidisciplinară”, a adăugat Marinescu.

Totodată, medicul a explicat că în cazul lui Florin Piersic nu a fost vorba despre o infecţie nosocomială cu un germene multirezistent, fiind descoperit doar un stafilococ care este vulnerabil la tratamentul cu antibiotice.

„Nu este un germene multirezistent sau agresiv care să dea infecţia. Singura bacterie care a apărut în analize a fost acel stafilococ. Acesta nu numai că este cuminte şi nu pune problema de agresivitate, dar el îşi păstrează sensibilitatea la antibiotice. E important că nu e un germene multirezistent, nu e un germene de spital, nu vorbim de o infecţie nosocomială. Atunci antibioticele sunt mai mult decât acoperitoare astfel încât să nu fie nicio problemă legată de procesul infecţios”, a conchis Adrian Marinescu.

Adauga un comentariu