Actualitate

Alexandru Rafila s-a simțit rău in timpul prezentării programului de guvernare al PSD – VIDEO

Publicat: 27 oct. 2020
Reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Alexandru Rafila
Reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, prezintă la ora transmiterii acestei știri, planul PSD pentru combaterea epidemiei de coronavirus. Evenimentul are loc în centrul de conferințe din sediul central al PSD, o încăpere de dimensiuni reduse în care se află și reprezentanți ai presei. Alexandru Rafilă vorbește cu mască de protecție peste nas și gură și are probleme de respirație, vocea sa fiind „gâtuită”.

Expertul care deschide lista PSD pentru Senat din București, Alexandru Rafila, a început să prezinte ce program are partidul în legătură cu situația sanitară din prezent. Acesta a plecat de la pupitru pentru a vedea mai ușor ecranul pe care erau notate punctele cheie, însă, la scurt timp, prof. Rafila a început să tragă aer cu greu și să vorbească cu dificultate.

Alexandru Rafila s-a simțit rău în timpul conferinței de presă

La scurt timp, încercând să-și dreagă vocea, Alexandru Rafila s-a scuzat și a spus că are probleme cu nivelul de oxigen din cauza măștii. La prima întrerupere, propunerea PSD pentru Senatul României a dat jos masca și a băut puțină apă pentru a-și reveni.

„Mă scuzati un pic, am un pic de lipsă de aer”, a spus Rafila, care a primit o sticlă cu apă. El și-a dat jos masca de mai multe ori să bea apă. Rafila nu a întrerupt conferința și prezintă slide-uri din planul PSD. În continuare acesta vorbește cu greutate.

„Îmi cer scuze că nu am fost în formă”, le-a spus Rafila reporterilor. El a acuzat faptul că în sală este cald și că spațiul este mic.

Întrebat dacă vrea să întrerupă conferința și să reia prezentarea în altă zi, el a răspuns: „Sunt în regula, m-am adaptat. Mai beau puțină apă”.

PSD a publicat, marți, planul elaborat de partid pentru combaterea epidemiei COVID-19. Printre măsuri se numără testarea tuturor persoanelor din zonele cu rata mare a infectării. Prezentarea a fost realizată de reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila.

„Testarea tuturor indivizilor, indiferent de simptome, în locurile cu incidență ridicată. Astfel sunt identificate cazurile pre-simptomatice și asimptomatice și se întrerup lanțurile de transmitere prin izolarea promptă a persoanelor infectate”, se numără printre propunerile din programul de guvernare al PSD.

Planul PSD pentru combaterea epidemiei cu noul coronavirus

Alexandru Rafila şi Adrian Streinu Cercel sunt specialiştii pe care PSD i-a pus pe locuri eligibile la alegerile parlamentare. Social-democraţii se bazează pe experienţa acestora în stabilirea unei strategii în lupta cu pandemia.

„Am sintetizat câteva idei de gestionare a situației pandemiei schimbând modul de abordate in câteva zone sensibile și unde putem sa aducem un aport. Imp este sa creștem capacitatea sistemului, un acces facil la testate, sa existe disponibilitate sa trateze toate categoriile de pacienți, nu doar COVID, iar populatia sa fie un partener.”, a spus profesorul Alexandru Rafila,  candidat PSD pentru Camera Deputaţilor, în deschiderea prezentării sale.

„Important este să putem creşte capacitatea sistemului de sănătate publică, să identifice cazurile de persoane bolnave, să existe un acces facil la testare şi persoanele să poată fi îndrumate. Să existe disponibilitate la nivelul asistenţei medicale să trateze toate categoriile de pacienţi, nu doar cei infectaţi cu coronavirus.”, a spus Alexandru Rafila.

Obiectivul general al planului pentru combaterea pandemiei prezentat de Alexandru Rafila este „reducea transmiterii virusului și protejarea persoanelor cele mai vulnerabile, cu risc de forme grave, complicații și deces, asigurarea accesului la sistemul medical și la tratament pentru pacienții infectați, și al accesului bolnavilor cronici la serviciile medicale necesare.”

Comentarii
  • Probabil ca se gandea la faza in care taicasu alexandru rafila comunist rus membru NKVD asezat de catre rusi in Romania sub numele mai sus mentionat ca sef al securitatii Arad cu mana lui inpusca intre ochi unul cate unu cei 27 de tarani amarati care nau vrut sasi dea pamantul la colectiv si sa simtit rau omu rusilor

  • prietene stai rau cu ortografia limbii romane TAICA-SU,IMPUSCA nu inpusca,N-AU nidecum nau,S-A simtit,N-AU vrut,pune mana pe o carte si corecteaza-te,cat despre ce ai spus ai perfecta dreptate!

Adauga un comentariu