National

Medicul Alexandru Rafila: „Trebuie sa atingem 100.000 de vaccinuri zilnic ca sa putem sa ajungem la speranta de inchidere a epidemiei”

Publicat: 22 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Alexandru Rafila Trebuie sa atingem 100.000 de vaccinuri zilnic ca sa putem sa ajungem la speranta de inchidere a epidemiei
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS consideră că testarea cu salivă nu este concludentă pentru elevi

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, deputatul Alexandru Rafila (PSD), a declarat că vaccinul poate reprezenta calea de oprire a pandemiei de coronavirus.

„La nivel global cu siguranta si anul viitor va fi an pandemic pentru ca multe tari nu au acces la vaccin. Nu exista vaccin perfect sa ofere 100% protectie dar daca vom avea mult mai putin cazuri si mai putine cazuri grave putem considera ca pandemia s-a sfarsit si trecem de la raspandire comunitara la raspandire sporadica si atunci lucrurile reintra in normal. Trebuie sa atingem 100.000 de vaccinuri zilnic ca sa putem sa ajungem la speranta de inchidere a epidemiei.

Din aprilie-mai problemele se vor muta de la aprovizionare la comunicare, vor veni milioane de teste in Romania si la asta trebuie sa lucram, sa fie centrele de vaccine pline de oamnei, sa-i convingem de beneficii. Dupa incheierea pandemiei masca nu va mai fi obligatorie, nici la gripa sezoniera nu se cere mască. Nu sunt de acord cu abordarea că masca este botniță. Estimarea mea este ca 4 milioane de romani au trecut prin boala, 20% din populatie”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a afirmat că nu sunt elemente care să ducă la suspiciunea că redeschiderea şcolilor a generat creşterea numărului de infecţii cu noul coronavirus.

„Nu sunt elemente care să genereze suspiciunea că redeschiderea sau funcţionarea şcolilor a dus la o creştere a numărului de cazuri. Totdeauna trebuie să ne uităm pe cifre şi să vedem care este incidenţa în populaţia generală, care este incidenţa în rândul elevilor, a cadrelor didactice. În mod evident, în rândul elevilor cifrele sunt mai mici decât în populaţia generală. Este clar că impactul nu a fost negativ. Mai mult, dezvoltarea unor reguli de bună practică igienică, de protecţie individuală în rândul copiilor cred că ajută la controlul pandemiei, (…) iar vaccinarea cadrelor didactice şi a personalului didactic va duce la înlăturarea temerilor privind eventualele riscuri pentru aceştia în ceea ce priveşte interacţiunea lor cu copii”, a spus Rafila, conform Agerpres.

El a precizat că şcoala bine organizată cu reguli clare nu prezintă niciun fel un risc în ceea ce priveşte infecţia cu SARS-CoV-2.

„Din punct de vedere al pandemiei – şi lucrul acesta a fost demonstrat de foarte multe ţări – şcoala bine organizată cu reguli foarte clare, cu personal instruit, cu copii care sunt îndrumaţi să respecte aceste principii de protecţie individuală nu prezintă niciun fel un risc şi cred că lucrul acesta trebuie foarte serios luat în considerare atunci când se iau decizii”, a spus Rafila în cadrul evenimentului „Educaţie remedială pentru copiii vulnerabili – intervenţii directe ca răspuns la nevoile actuale”, organizat online de Salvaţi Copiii România.

Acesta propune introducerea în orele de educaţie remedială a unor cursuri de consiliere psihologică.

Adauga un comentariu