Actualitate

Medicul Beatrice Mahler, despre eficiența vaccinurilor anti-COVID-19: „Imunitatea poate să dureze până la doi ani“

Publicat: 17 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Beatrice Mahler despre eficiența vaccinurilor anti-COVID-19 Imunitatea poate să dureze până la doi ani
Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta“ din București

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a vorbit miercuri, 17 februarie, despre vaccinurile anti-COVID-19 și despre ce spun producătorii în legătură cu eficiența acestora.

Beatrice Mahler a susținut că s-a demonstrat până acum că imunitatea asigurată de vaccinurile anti-COVID-19 ajunge până la opt luni, dar producătorii vaccinurilor se așteaptă ca perioada de imunizare să dureze până la doi ani.

„Până în acest moment avem date privind un răspuns imun eficient şi maximal până la 8 luni de la imunizare. Imunitatea e eficientă apoi încă o perioadă de timp. Nu avem date științifice care să susțină un răspuns imun pentru o anumită perioada. Producătorii vaccinurilor ies public și confirmă că se așteaptă că imunitatea să dureze 1 an sau 2 în cazul vaccinurilor care se administrează în acest moment”, a declarat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler: „Să fim atenți la modul în care se păstrează această imunitate“

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală a precizat că perioada de imunitate este determinată în mare măsură de modul în care răspunde organismul în urma vaccinării anti-COVID-19.

„Trebuie să fim atenți la modul în care se păstrează această imunitate și organismul răspunde dacă vorbim de persoanele care pot să treacă prin boală și devin asimptomatice. Anul acesta vom avea răspuns la imunitatea care să depășească un an poate chiar 2. Dar trebuie să știm că vaccinurile şi tratamentul profilactiv pe care îl avem la dispoziție reprezintă o soluție pentru fiecare din noi”, a menționat Beatrice Mahler.

Imunitatea, păstrată prin alimentaţia sănătoasă, stres redus şi odihnă

Medicul de la Institutului „Marius Nasta” este de părere că o alimentaţia sănătoasă, stresul redus la minim şi odihna sunt factori importanti pentru a creşte rezistenţa propriului organism.

„Sistemul imunitar are capacitatea să răspundă la vaccinurile care au fost administrate și au capacitatea să producă anticorpi în cantitate suficientă în momentul mn care corpul nostru se află în echilibru și avem viață echilibrată. Adică avem grijă la odihnă, stres redus și avem o alimentaţie sănătoasă. Altfel, putem să primim vaccinul, dar capacitatea organismului nostru de a răspunde să fie diminuată. Este foarte important stilul de viață pe care-l avem”, a mai spus Beatrice Mahler.

Valeriu Gheorghiță: „Imunitatea ar trebui să dureze cel puțin un an“

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid-19, a declarat că imunitatea ar trebui să dureze cel puțin un an.

„Avem date disponibile la opt luni care arată cât se poate de bine. Răspunsul imun se păstrează, ceea ce înseamnă că anticipăm o durată de cel puțin un an a acestui tip de răspuns imun. După cum știm, studiile care evaluează durata răspunsului imun se întind pe o perioadă de 24 de luni, ceea ce înseamnă doi ani. Această perioadă nu a fost aleasă întâmplător pentru că se anticipează chiar o durată a răspunsului imun care depășește această perioadă, dar avem nevoie de mai mult timp pentru a culege date și pentru a veni cu dovezi”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a adăugat că se referă la toate cele trei tipuri de vaccin, atunci când când vorbește despre imunitate deoarece  datele sunt similare.

Adauga un comentariu