National

Medicul chirurg Lucian Duță: „Mințiți şi vă ascundeţi propria prin clădiri guvernamentale”

Publicat: 02 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul chirurg Lucian Duță Mințiți şi vă ascundeţi propria prin clădiri guvernamentale

Medicul chirurg Lucian Duță, de la Spitalul Universitar de Urgență din București, lansează pe pagina de socializare Facebook un apel către guvernanți, pe care îi numește politruci, cerându-le să nu mai mintă și să nu mai simuleze că muncesc.

”Nu mai mințiți! Măcar atât v-aș cere! Nu mai dați vină pe medici că lucrurile merg prost! Pentru că este o minciună grosolană pentru care istoria nu vă va ierta! Și nici fraierii de care vă veți milogi la un moment pentru un amărât de vot! Spuneți adevărul: că nu sunteți în stare să ne conduceți în aceste vremuri întunecate și că tot ce se întâmplă acum este lăsat la mila lui Dumnezeu! Și apoi, dacă aveți pic de decență, plecați acasă și lăsați-i pe alții! Care poate vor fi în stare măcar să nu mai mintă! Măcar atât!

Cum puteți să spuneți de săptămâni întregi că sistemul sanitar este pregătit pentru pandemie? Cum puteți să negați evidența că spitalele nu au dotări minime măcar pentru protecția personalului medical aflat în prima linie a acestui război? Ce vreți mă, să murim pentru voi? Pentru niște politruci care vă ascundeți prostia prin clădirile guvernamentale și doar mințiți? Ei bine, aflați că nu! Da, am depus jurăminte sacre! Dar nu pentru voi, ci pentru bolnavi! Iar în el ne angajăm și să nu facem rău! Faptul că, eventual, noi ne îmbolnăvim și apoi putem fi vectori de transmisie pentru alte persoane ne face uneori să refuzăm să mai muncim! Pentru că respectăm prin asta viața noastră și a altora, măi politrucilor.

De ce nu aveți curaj să elaborați un protocol unic de funcționare pentru toate spitalele? Vă spun eu: pentru că ar însemna să recunoașteți că trebuie făcute multe testări și mai ales că sunt necesare multe echipamente de protecție! Iar toate astea ar trebui să le asigurați voi, politrucii! Între timp, vă faceți că munciți și ne asigurați că vom avea toate cele de trebuința și noi medicii precum și bolnavii! Dar mințiți cu nerușinare.

În încheiere, v-aș da un singur sfat: nu încercați să vă ascundeți prostia și nepăsarea dând vina pe corpul medical! Pentru că s-ar putea să vină ziua în care vă lăsăm pe voi să tratați bolnavii! Și o să vă pară rău…” avertizează chirurgul. (B.T.I.)

Adauga un comentariu