Actualitate

Medicul Dana Miricioiu, despre purtarea măștii: „Eu, ca medic, port mască de 15 ani, cel puţin 8 ore pe zi!“

Publicat: 02 nov. 2020
Medicul estetician Dana Miricioiu
Medicul estetician Dana Miricioiu

Medicul estetician Dana Miricioiu a vorbit despre purtarea măștii de protecție în contextul pademiei de COVID-19. Dana Miricioiu  susține că de 15 ani poartă mască cel puţin 8 ore pe zi şi nu a avut niciun fel de probleme de sănătate.

„Sunt multe probleme, trebuie să privim această problemă a coronvirusului mult mai generalizată și mult mai de amploare decât o privim astăzi. Faptul că muncim de acasă și vom mai face lucrul acesta în continuare determină modificări ample în dinamica societății, dar și în felul în care arătăm și în felul în care pielea nostră se comport“, a declarat Dana Miricioiu.

Medicul Dana Miricioiu: „Izolarea ne schimbă înfățișarea“

Medicul estetician este de părere că înfățișarea persoanelor care petrec mult timp în fața calculatorului, cu mască de protecție, se schimbă.

„Toate persoanele care stau mai mult în faţa calculatorului şi care poartă tot timpul discuţii şi şedinţe în mediul virtual determină modificări la nivelul psihicului şi conştientizări mai mult ale persoanelor în cauză asupra aspectului lor. Şi atunci, în momentul în care stau tot timpul în faţa calculatorului observă modificările pe care nu le observaseră şi care apar mai nou la nivelul înfăţişării şi vorbim de piele ca fiind un organ şi cel mai mai mare organ al corpului omenesc de care trebuie să avem grijă. Nu doar din punct de vedere estetic, dar şi din punct de vedere al sănătăţii“, precizeaz ădr. Dana Miricioiu.

Multe trăsături care s-au deteriorat pot fi „reparate“ la estetician

Medicul a menționat că de la începutul pandemiei de COVID-19, mulţi români au conștientizat că au unele probleme și au început să apelze la intervenţii non-invazive estetice.

„Persoanele au conştientizat că această perioadă a izolării în casă poate avea un efec benefic, pentru că au apelat din ce în ce mai mult la intervenţiile estetice, chirurgicale sau non-chirurgicale invazive sau non-invazive, pentru că oamenii au gândit aşa. Stăm mai mult acasă, vedem că avem multe trăsături care s-au deteriorat, pentru că totuşi avem 8 luni de zile de când luptăm cu acest virus. Putem să mergem la chirurgul estetician, putem să ne rezolvăm problemele şi ne putem întoarce acasă şi stăm liniştiţi, nu ne vede nimeni că suntem roşii la faţă, că putem avea o vânătaie sau se întâmplă modificările post-operatorii “, a adăugat Dana Miricioiu.

„Port mască cel puţin 8 ore pe zi şi eu fac lucrul acesta de cel puţin 15 ani!“

Medicul estetician spune că a purta mască este singura metodă cât de cât eficientă în a ne proteja pe noi şi pe apropiaţii noştri, iar acest lucru nu este o problemă atât de mare, ea făcând acest lucru de cel puțin 15 ani, timp de 8 ore pe zi.

„A nu purta mască înseamnă a se expune la un fenomen îngrozitor de nociv. A purta mască este singura metodă cât de cât eficientă în a ne proteja pe noi şi pe apropiaţii noştri. Am avut paciente care mi-au spus că nu portă mască, pe motiv că se infectează cu propriile bacerii care este nonsens, sau că îşi inhalează propriul dioxid de carbon şi că se asfixiază. Eu port mască cel puţin 8 ore pe zi de atâta timp şi nu am avut niciun fel de probleme de sănătate. Dimpotrivă, cred că m-a protejat!”, a mai spus Dana Miricioiu.

Adauga un comentariu