Local

Medicul ieșean Monica Holicov îndeamnă la optimism! “10 motive să nu ne temem de coronavirus”

Publicat: 09 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul ieșean Monica Holicov îndeamnă la optimism 10 motive să nu ne temem de coronavirus

Dr. Monica Holicov, medic la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi ne îndeamnă să nu ne temem de coronavirus, chiar dacă suntem asaltați de un val uriaș de informații. Medicul ieșean ne transmite să fim optimiști și ne arată zece motive pentru care nu trebuie să pierdem imaginea de ansamblu.

„Fiindcă suntem asaltaţi de atâtea informaţii şi isterie în toate mediile există riscul de a pierde imaginea de ansamblu.

1. 95% din pacienţii infectaţi s-au vindecat. Deşi există o mulţime de accidente aviatice, toată lumea călătoreşte cu avionul.

2.În cele mai multe cazuri simptomele gripei date de coronavirus sun uşoare şi de multe ori asimptomatice.

3.Mortalitatea este mică (aproximativ1- 5%).

4.Dacă ne îmbolnăvim totuşi, trebuie să mai avem şi alte boli ca să reuşim să şi murim.

5.Deja cunoaştem acest virus din punct de vedere genetic. Când a apărut HIV-ul în 1980 a fost nevoie de 2 ani că savanţii să-l identifice.

6.Putem deja detecta prezenţa lui în organismul uman atât prin antigen cât şi prin anticorpi.

7.Ştim deja că nu este un virus foarte rezistent , din moment ce apă şi săpunul sunt suficiente pentru dezinfecţia mâinilor, iar soluţiile pe bază de alcool, clor sau apă oxigenată îl distrug pe suprafeţe.

8.Suntem deja siguri că imunitatea noastră naturală îl poate distruge , fără a fi nevoie de medicamente care nu s-au inventat încă.

9.Cunoaştem că e imposibil să te contaminezi trecând pe lângă cineva infectat pe stradă, pentru infectare fiind necesară o expunere suficient de mare prin contact prelungit cu o persoană bolnavă…dovada fiind numărul mare de doctori şi personal medical care s-au inbolnavit.

10.S-a văzut deja cum carantina draconică şi statul în casă nu a scăzut şi numărul morţilor acesta fiind chiar mai mare în ţările cu limitare severă a interacţiunii sociale.

Trebuie cu toţii să fim conştienţi că acest virus există şi că reprezintă o enormă problemă medicală, politica, socială şi economică, dar lumea intraga nu a avut niciodată resurse medicale mai bune de a lupta cu un patogen . Rămâne să vedem dacă ne vom putea salva şi economic.

Adauga un comentariu