National

Medicul infecționist Voichița Lăzureanu, despre organizarea evenimentelor în această perioadă: „În mod cert este o varianta cât se poate de sigură”

Publicat: 04 apr. 2021
Medicul infecționist Voichița Lăzureanu
Medicul infecționist Voichița Lăzureanu

Făcând referire la experimentul din Barcelona, unde 5000 de oameni au participat la un concert, purtând masca pe toată durata evenimentului și fiind testați înainte, Voichița Lăzureanu a declarat la Antena 3 că modelul poate și aplicat și în România iar festivalurile ar putea fi reluate în condiții de siguranță.

„În mod cert este o varianta cât se poate de sigură, în condițiile în care nu există siguranță absolută pentru niciun fel de boală transmisibilă. Această testare rapidă la intrare ar trebui însoțită eventual și de acele rapoarte de vaccinare și de trecere prin boală, care și ele ar putea să fie un filtru eficient pentru această normalitate. Chiar și pentru sălile de concerte, restaurante și orice fel de normalitate.

Este absurd să avem testare și vaccinare și să nu încercăm să reluăm un pic câte un pic activitățile pe care le aveam înainte, să vedem cum merge”, a declarat medicul infecționist Voichița Lăzureanu.

Întrebată ce părere are despre ultimele măsuri luate de CNSU și comparația cu alte țări europene, medicul a precizat că restricțiile ar trebui adaptate la situația din România și nu copiate după modelul altor state.

Ar trebui să ne punem mintea la contribuție mai mult și să încercăm să nu copiem neapărat ce fac alții. Pentru că ei au alte tipuri de măsurători, alte tipuri de populație, alte tipuri de stratificari, poate înțeleg mai bine care este circulația virusului la ei. E foarte greu să omogenizăm, din punct de vedere european, toate măsurile care se iau.

Medicul Voichiţa Lăzureanu, despre clorura de potasiu din vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer: „Ca să provoace dezechilibru în organism, ar fi nevoie de o cantitate de zeci de ori mai mare“

Medicul Voichiţa Lăzureanu, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ din Timișoara, a vorba despre așa-zisul pericol reprezentat de prezența clorurii de potasiu în vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer.

Reacția medicului timișorean vine după ce pe internet au fost distribuite informaţii alarmiste cu privire la „pericolul“ pe care îl reprezintă clorura de potasiu în serul de la Pfizer. Cei care au publicat informațiile susțineau că vaccinul ar conține clorura de potasiu la fel ca în injecţiile letale folosite în SUA, pentru execuţii.

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ din Timișoara a explicat că nu avem motive de îngrijorare din această cauză deoarece clorura de sodiu este folosită ca stabilizator în vaccinul Pfizer, iar cantitatea folsoită este foarte mică.

„Este vorba despre o doză de 0.3 ml, care se injectează. Se injectează intramuscular, nu intravenos, să zici că ar avea efect imediat şi absolut, iar doza de excipient este extrem, extrem de mică. Ca să provoace dezechilibru în organism, ar fi nevoie de o cantitate de clorură de potasiu, de zeci de ori mai mare”, a declarat Voichiţa Lăzureanu.
Adauga un comentariu