Local

Medicul Lucian Burlea a rămas fără câteva sute de euro din cauza unei țepe în numele Poștei Române – FOTO

Publicat: 07 oct. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Medicul Lucian Burlea a rămas fără câteva sute de euro din cauza unei țepe în numele Poștei Române - FOTO
Medicul Lucian Burlea a fost ”ușurat” de 500 de euro în urma unei țepe sub numele de Poșta Română

Medicul Lucian Burlea povestește cum a rămas fără câteva sute de euro după ce a primit un email suspect în numele Poștei Române. Acesta a explicat faptul că, coincidența făcea să aibă de primit în acea perioadă două colete.

Sunt multe emailuri care provin, la prima vedere, de la firme credibile. Specialiștii ne-au explicat faptul că astfel de scamatorii sunt destul de credibile și trebuie să verificăm cu exactitate adresa de email de la care a fost primit mesajul.

Medicul Lucian Burlea, țeapă de sute de euro, în numele Poștei Române

Medicul ieșean a explicat, într-o postare publicată pe o reţea de socializare că a fost ”ușurat” de câteva sute de euro după ce a luat țeapă în numele Poștei Române. Totul a început în momentul în care a primit un email care la prima vedere părea că este dat de Poșta Română. Doctorul arăta faptul că, coincidența nefericită făcea ca fix în acea perioadă să aibă de primit două colete comandate din Grecia:

” Acum vreo trei săptămâni am primit un email de la „Poşta Română” că am la ei un colet în așteptare și că sunt niște neconcordanțe legate de adresă. Culmea este că aveam de primit două pachete cu două comenzi online. Situațiile apărute în ziua respectivă m-au făcut să amân, dar după câteva zile mi-am adus aminte și deși ezitant fiind, am completat formularul și la sfârșit am primit un mesaj că trebuie să plătesc o vamă de aproape 5€.

Eu făcând comezile respective când eram în Grecia, m-am gândit că cine naiba știe de unde-mi vin, am completat datele de pe card ca să plătesc, exact ca la o comandă normală pe care o faci online. După aceasta am dechis aplicația, pentru că avem de făcut niște plăți la utilități și în decursul a 2 minute, mi-au tras 500€. Noroc că nu aveam foarte mulți bani pe cardul și contul respectiv.” explică Lucian Burlea.

A trebuie să-și schimbe cardul și contul

Lucrurile au mers în continuare în mod negativ pentru Lucian Burlea care a arătat că, și atât contul cât și cadrul au fost compromise, fiind nevoite să le schimbe. Plățile care erau planificate au fost compromise și a reînceput un proces anevoios pentru restabilirea setărilor inițiale

” (…) Am făcut această postare pentru a vă atrage atenția ce emailuri și mesaje deschideți și ce plăți faceți. Nu faceți!!!! Nuuuu faceți!!!! Fiți atenți la adresele de email de la care primiți aceste mesaje!!! Atențiune la numerele de unde primiți mesaje!! Fiți cu ochii deschiși și în gardă mereu! Trăim vremuri grele și vin vremuri mai grele și „șarpele” se încolătăcește din ce în ce mai mult și mai strâns pe noi, țepele și escrocheriile fiind din ce în ce mai prezente, transformându-se într-un mod de viață pentru mulți. Atențiune!!!! Nu faceți plăți fără să fiți atenți!!! ” conchide Lucian Burlea

Așadar, la ora actuală sunt multe țepe care circulă pe rețelele de socializare prin care utilizatorii sunt îndemnaţi să trimită datele personale către diverși terți. Reprezentanții băncilor sau a altor instituții au transmis că firmele nu cer niciodate datele personale prin email.

Comentarii
  • Acum cateva zile am primit si eu e-mail de la asa zisa Posta … dar in secunda 1 am blocat expeditorul.
    Nu deschideti astfel de email, de oriunde ar veni el.
    Clar.

Adauga un comentariu