Actualitate

Medicul Mircea Beuran a câștigat procesul cu Spitalul Floreasca. Decizia magistraților este definitivă

Publicat: 14 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Mircea Beuran a câștigat procesul cu Spitalul Floreasca. Decizia magistraților este definitivă
Judecătorii de la Curtea de Apel București i-au dat câștig de cauză medicului Mircea Beuran în procesul intentat Spitalului Floreasca din București

Medicul Mircea Beuran a câștiga definitiv procesul cu Spitalul Clinic de Urgențe Floreasca din București. Decizia a fost luată la sfârșitul săptămânii trecute de judecătorii de la Curtea de Apel București. Dr. Mircea Beuran a fost demis din funcția de șef al Secției de Chirurgie din cadrul spitalul menționat, după ce o femeie a murit arsă în timpul operației

Judecătorii de la Curtea de Apel București i-au dat câștig de cauză medicului Mircea Beuran în procesul intentat Spitalului Floreasca din București. Decizia magistraților este definitivă. Medicul Mircea Beuran va reveni în funcția de șef al Secției de Chirurgie pe care o conducea de 20 de ani până în luna ianuarie 2020 când a fost demis. De asemenea, judecătorii au mai decis ca Spitalul Clinic de Urgență București să-i plătească medicului Beuran și salariile majorate și actualizate de la data demiterii și până la reintegrarea acestuia pe post. Chirurgul Beuran a fost demis după ce o pacientă a murit arsă pe masa de operație. În minuta publicată pe site-ul Tribunalului Ilfov se arată:

inci„Anulează Decizia nr.1468/12.06.2020. Dispune reintegrarea reclamantului în postul şi funcţia deţinută anterior concedierii. Obligă pârâta să plătească reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate, de la data concedierii şi până la data reintegrării efective. Respinge cererea reconvenţională, ca neîntemeiată”.

Medicul Mircea Beuran a câștigat procesul. Chirurgul și-a susținut permanent nevinovăția

Chirurgul Mircea Beuran a susținut că nici nu se afla în spital în momentul în care pacienta ardea pe masa de operație. Medicul declara ân urmă cu doi ani că se afla în mașină când a fost anunțat, telefonic, că pacientă arde, după ce câmpurile operatorii au luat foc. Medicul a susținut atunci că soluția iodată nu a putut fi folosită pentru câmpul operator, pacienta fiind polialergică, drept pentru care s-a folosit alcool.

De asemenea, chirurgul Beuran a declarat că a ajuns în sala de operație când femeia era deja mutată în altă sală și echipa operatorie trecuse deja la hemostază. În urma unei anchete interne desfășurată la nivelul spitalului s-a stabilit că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, săvârșite de echipa operatorie din care dr. Mircea Beuran nu a făcut parte.

Cine avea interes să-l înlăture pe chirurgul care a salvat mii de vieți?

În urma scandalului iscat după decesul pacientei, conducerea Spitalului Floreasca l-a demis pe medicul Mircea Beuran din funcția de șef al Secției de Chirurgie. Din informațiile deținute, eliminarea medicul Mircea Beuran, a fost lucrarea Statului paralel. Chirurgul devenise un personaj incomod pentru Statul paralel, grupurile de interese din zona serviciilor secrete al căror scop principal este să facă bani.

Probabil medicul chirurg nu se mai încadra în profilul clienților dirijați din umbră de aceste grupuri de interese și trebuia să iasă din sistem cu un dosar atârnându-i greu de gât. A fost nevoie de 2 ani de procese, de bani cheltuiți din bugetul statului, pentru ca medicul să demonstreze că nu a avut nicio vină.

Medicul Mircea Beuran nu putea fi demis de ministrul Sănătății

La vremea respectivă s-a speculat că medicul Mircea Beuran a fost demis de ministrul Sănătății, funcție deținută în ianuarie 2020 de celebrul chirurg cardio-vascular ieșean Victor Costache.

„Am citit în presă că l-am demis pe medicul Mircea Beuran. Eram ministrul Sănătății atunci. Vreau să precizeze că ministrul Sănătății nu poate demite nici măcar un medic din spital. Ministrul Sănătății nu are astfel de atribuții. Demiterea din funcție a medicul Beuran nu mi-a aparținut”, a precizat conf. dr. Victor Costache, director medical la Spitalul Sf. Constatin din Brașov. Un șef de secție este demis de managerul unității medicale care răspunde în fața Consiliului de Administrație. Mai mult șeful de secție încheie un contract, pe perioada mandatului, cu managerul spitalului.

Având în vedere faptul că medicul Mircea Beuran a câștigat procesul, iar decizia instanței este definitivă, chirurgul ar putea să se întoarcă în funcția de șef al Secției de Chirurgie la Spitalul Floreasca din București.

Adauga un comentariu