Actualitate

Medicul Monica Pop, despre românii care s-au infectat după vaccinare: „Ştie orice medic că vaccinurile pot provoca boala”

Publicat: 25 feb. 2021
Medicul Monica Pop de la Spitalul de Urgențe Oftalmologice. Ce susține despre cazurile de coronavirus
Doctorul Monica Pop, fostul manager al Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, a făcut o serie de afirmaţii controversate, după ce 4.500 de români s-au infectat cu noul coronavirus după vaccinare

Doctorul Monica Pop, fostul manager al Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, a făcut o serie de afirmaţii controversate, după ce 4.500 de români s-au infectat cu noul coronavirus după vaccinare.

Renumitul medic precizează, pe o pagină de socializare, faptul că persoanele s-ar fi infectat chiar din cauza administrării vaccinului împotriva Covid-19.

Dr. Monica Pop: „Greu de înţeles de ce unii medici nu spun adevăruri!”

Medicul Monica Pop precizează că Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 a menţionat ca serul de imunizare nu are fragment de virus în el. Însă, doctorul Pop menţionează că cei 4.500 de oameni care s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 de la vaccin.

Monica Pop îi roagă pe colegii săi să nu mai transmită lucruri neadevărate şi că ştie orice medic ca vaccinurile pot provoca boala. Reamintim faptul că renumitul medic a menționat vehement că ea nu se va vaccina anti-Covid-19.

„Medicul Valeriu Gheorghiţă, cel care a făcut anunţul, a spus că nu este vorba de aşa ceva, explicând faptul că vaccinul nu are fragment de virus în el. E foarte clar că cei 4.500 care au făcut COVID după vaccinare l-au făcut de la vaccin! Ştie orice medic că vaccinurile pot provoca boala! Instruiţi-vă şi veţi vedea! Rog autorităţile şi colegii să nu mai spună lucruri neadevărate oamenilor, nu e moral şi nici benefică inducerea în eroare!”, a scris medicul Monica Pop, joi, pe pagina de Facebook.

4.500 de români s-au infectat cu COVID-19, după vaccinare. Explicaţia dr. Valeriu Gheorghiţă

Aproximativ 4.000 de români s-au infectat cu noul coronavirus după ce au primit prima doză de vaccin contra Covid-19, iar alte 446 de persoane au manifestat simptome imediat după rapel.

„După prima doză de vaccin, în perioada 27 decembrie 2020 – 21 februarie 2021, un număr de 3.969 de persoane, reprezentând 0,49% din numărul celor imunizaţi, au fost testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2”, a precizat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță.

Mare parte din aceste persoane, mai exact 95% dintre ele, au fost imunizate cu serul produs de compania BioNTech Pfizer, iar 4,6% cu vaccinul produs de compania Modernă și doar 0,4% cu serul produs de compania AstraZeneca.

Dr. Valeriu Gheorghiţă: „Prin vaccinare, procentul celor care fac boala e redus foarte mult”

Prin administrarea serului de imunizare împotriva virusului din Wuhan, procentul celor care fac manifesta simptomatologie specifica este mult mai redus. În ceea ce priveşte vaccinul produs de AstraZeneca studiile arată un procet de nu mai puţin de 67%, nivelul fiind ridicat în viaţa de zi cu zi, a mai adăugat medicul.

„Mediana timpului scurs de la momentul vaccinării până la momentul în care a fost depistată această infecție a fost de 7 zile, ceea ce înseamnă că persoanele respective au fost diagnosticate în intervalul de timp în care nu a apărut nivelul de anticorpi la un titlul protector.

De asemenea, foarte probabil vorbim de situații în care acele persoane erau fie în perioada de incubație la momentul vaccinării, fie au fost în fază de infecție asimptomatică sau au fost expuse ulterior momentului vaccinării, având în vedere că perioada de incubație pentru infecția cu SARS-CoV-2 e cuprinsă între 2 și 14 zile”, a precizat dr. Gheorghiţă.

Noul vaccin anti-Covid-19, Johnson & Johnson, produs de Janssen

România va beneficia de patru vaccinuri anti-COVID-19. Ultimul dintre ele este cel produs de compania Janssen, filiala belgiană a gigantului american Johnson & Johnson.

În aceste momente, pe teritoriul statului român sunt prezente vaccinurile produse de companiile Pfizer/BioNTech, Modernă și AstraZeneca.

Comentarii
  • DA,doamna doctor are dreptate va pezint situatia in care medicul de familie a recomandat un vaccin antigripal din GERMANIA pentru fiiul meu in varsta de 12 ani. Am cumparat vaccinul care a costat foarte multi bani la vremea respectiva dupa INOCULARE copilul a facut o forma foarte grava de boala motiv pentru care medicul a fost nevoit sa vina de 3 ori in 24 de ore pentru asistenta medicala.
    singurul lucru benefic de atunci (20 de ani)si pana in prezent nu a mai avut probleme in sezonul rece.

  • Se cheama raspuns imun al corpului la vaccin. E normal sa ai niste simptome, iar acestea difera de la organism la organism. Si sunt unele mai slabe, altele mai zgomotoase. Si necesita poate analgezice, antipiretice si poate chiar si medic. Una e sa reactioneze un operat de cancer si alta un sportiv de performanta. Cand tu esti aparat in poarta de un portar de liga a patra, sansele sa-ti iei gol sunt infinit mai mari decat daca il ai pe Bouffon in poarta. Intelegeti ideea? Toti avem o echipa de fundasi, dar nu toate echipele au acelasi portar.:) Deci, e normal sa ai niste simptome si chiar se recomanda sa nu le dai in cap pe cat posibil cu Ibuprofen sau Antibiotice, pentru ca organismul sa invete sa se apere si sa creeze anticorpi. Daca nu vezi un caine care te latra de departe, n ai niciun motiv sa iti iei masuri de precautie. Asa si corpul.

Adauga un comentariu