Actualitate

Medicul Nikos Koudunis, despre românul turist suspect în Grecia de variola maimuței

Publicat: 23 mai 2022
Conform testelor, turismul român în Grecia nu are variola maimuței

Medicul Nikos Koudunis a informat, în această dimineață, la Antena 3, că turismul român în Grecia nu are variola maimuței. Conform testelor efectuate și informării oficiale ale autorităților elene, turistul român are varicelă.

„Nu a fost detectat niciun virus al variolei maimuței în proba de laborator prelevată de la bărbatul care este internat la Spitalul Attikon, în schimb proba a fost pozitivă la două teste repetate pentru virusul varicelei”, scrie kathimerini.gr.

Bărbatul se afla pe insula Kefalonia, împreună cu prietena sa, din Marea Britanie, țară din care cei doi au și plecat spre insulă, în vacanță. Conform informațiilor furnizate anterior de către medic, românul are febră mare de mai multe zile, dar și o erupție cutanată.

Deși Grecia se așteaptă la 20 de milioane de turiști în acest sezon, medicul Nikos Koudunis spune că, în ciuda restricțiilor ridicate, neoficial, medicii din Grecia susțin în continuare purtarea măștii de protecție. Însă, conform acestuia, deciziile se iau acum, în Republica Elenă, în susținerea turismului, sector economic care reprezintă 25% din PIB-ul țării.

Cazuri confirmate în mai multe țări

Israel şi Elveţia au confirmat în ultima zi cazuri de variola maimuţei, astfel că numărul ţărilor care au semnalat infecţia a ajuns la 14, relatează bbc.com, potrivit news.ro.

Ambele ţări au precizat că au identificat câte o persoană infectată, însă Israel a menţionat că investighează şi alte cazuri suspecte.

Israelianul infectat, un bărbat de 30 de ani, a revenit recent în Israel din vestul Europei cu simptomele infecţiei.

Elveţia a confirmat infectată o persoană din cantonul Berna, care a contractat virusul prin contact apropiat în străinătate.

Peste 80 de cazuri au fost confirmate anterior în Marea Britanie, Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Franţa, Olanda, Italia, Suedia, SUA, Canada şi Australia.

Variola maimuţei este o infecţie virală cu simptome uşoare, precum febra, dureri de cap şi erupţii cutanate. În general, cei infectaţi se vindecă în câteva săptămâni.

 

 

 
Adauga un comentariu