Actualitate

Medicul Tudor Ciuhodaru, anunț de ultim moment privind pandemia de COVID-19

Publicat: 20 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Tudor Ciuhodaru anunț de ultim moment privind pandemia de COVID-19
Dr. Tudor Ciuhodaru a fost desemnat membru în această comisie specială constituită 642 de voturi pentru, 10 împotrivă și 39 de abțineri

Tudor Ciuhodaru, medic într-un spital suport COVID, a anunțat public că acum este cel mai bun moment de a relaxa măsurile restrictive. Pe ce se bazează specialistul.

După doi ani de pandemie, ajunși în valul cinci, când varianta Omicron este cea mai predominantă, Tudor Ciuhodaru vine cu vești bune pentru omenire.

În cadrul unei intervenții televizate, medicul ieșean a mărturisit public că susține trecerea situației epidemiologice din România la faza de relaxare și chiar la cea endemică.

Tudor Ciuhodaru susține relaxarea măsurilor pandemice

Această problemă fiind pusă de el chiar și la nivelul Comisiei Europenedat fiind faptul că specialistul spune că nu poate înțelege de ce

se iau măsuri diferite la nivel global, dacă rata de imunizare este în proporții asemănătoare în multe state UE.

”Am întrebat inclusiv Comisia Europeană când avem de gând să trecem şi noi de la faza pandemică la faza endemică, pentru că mi se pare că e cel mai bun moment pentru a face acest lucru. De ce la aceeaşi rată de vaccinare, Anglia elimină orice fel de restricţii, iar în Austria se trece la vaccinarea obligatorie, oare nu sunt aceleaşi lucruri pentru toţi?”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Ciuhodaru, membru în Comisia de Sănătate a Parlamentului European, spune că dorința sa de a se renunța la restricțiile epidemiologice are la bază și argumente solide.

Medicul susține că deținem un procent însemnat de imunitate dobândită prin trecerea prin boală, fiind, spune el, cea mai de calitate și de durată, iar la stoparea răspândirii virusului în societate ne ajută și vremea de afară. Pentru că termometrele arătă din ce în ce mai multe grade Celsius, acest lucru face ca oamenii să petreacă mai puțin timp în spațiile închise, acolo unde transmiterea infecției este mult mai rapidă și mai puternică.

„De ce spun că e cel mai bun moment pentru a trece la relaxare, de la pandemie la endemie: avem un capital uriaş de imunitate, mai ales imunitate naturală, de la trecerea prin boală. Sunt tot mai multe studii care confirmă că e imunitate de calitate, de durată, aceasta de la trecerea prin boală. Multe din lucrurile care le băgau la conspiraţioniste intră acum la confirmarea prin practică. Un alt motiv este vremea, este mai cald, oamenii nu prea mai stau în spaţii închise, mai ies la soare”, a mai explicat medicul Tudor Ciuhodaru.

Adauga un comentariu