Local

Medicul Tudor Ciuhodaru propune un nou test COVID-19! Rezultate în doar două minute

Publicat: 28 apr. 2020

Mediul Tudor Ciuhodaru propune o nouă modalitate de testare. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, medicul ieşean explica faptul că testul este autorizat în SUA şi oferă un rezultat în doar două minute cu o sensibilitate de 99%:

”Un nou test de coronavirus cu rezultat în doar 2 minute (!!! 99% sensibilitate) a fost autorizat în SUA. Testarea extinsă (planul B pe care îl tot propun dar nu aude nimeni) e doar la un avion distanță. Pandemia NU se tratează ca o boală obișnută. Nu putem combate cea mai mare criză globală a vremurilor noastre legați la ochi, ne spune chiar OMS.

Ce trebuie să știți- ABC

A. Noul test:

1.Este un test de sânge, bazat pe anticorpi, care arată dacă o persoană este sau a fost infectată cu noul coronavirus.
2.COVID-19 IgG/IgM Rapid Test se face pe loc, la fel ca un test rapid de glicemie.
3.A fost autorizat în regim de urgență de Agenția americană pentru Alimentație și Medicamente (FDA).
4.Sensibilitatea este de 99%. Sensibilitatea reprezintă capacitatea testului de a descoperi boala. (Cu cât testul este mai sensibil, cu atât este mai mic riscul de a rămâne bolnavi nedescoperiți). (!!! Sensbilitatea media a RT-PCR este estimată la 75% (între 66-80%))
5.Specificitatea este de 91%. Specificitatea reprezintă capacitatea testului de a furniza un răspuns negativ pentru oamenii sănătoși (Cu cât este mai mare cu atât scade riscul de a avea rezultate fals pozitive).
6.Compania lucrează cu agențiile federale pentru a trimite milioane de teste rapid în spitalele americane și deja a fost utilizat cu succes în mai multe state.

B.Testarea extinsă (suspecți/expuși/asimptomatici) este vitală pentru:

1.Controlul răspândirii COVID-19. Rata de infectare se poate reduce semnificativ. Rata de infectare în Germania, adică numărul de persoane pe care le contaminează în medie un bolnav de COVID-19, a scăzut sub unu, ajungând la 0,7, conform estimării publicate de Institutul Robert Koch, autoritatea federală responsabilă de monitorizarea epidemiologică dar doar după ce au efectuat 1,7 milioane de teste. (2,4% din populație) Epidemia de noul coronavirus este de acum „sub control şi gestionabilă” în Germania, a anunţat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

2.Izolare activă (inclusiv asimptomatici). Chiar dacă persoana infectată nu are simptome (4 din 5 sunt în această situație) aceasta poate totuși să transmită virusul altor persoane.

3.Scăderea numărului deceselor (creșterea numărului de testări cu 1% duce la o scădere a deceselor cu 0,56%, testarea a 500.000 de persoane pe săptămână salvează 2.500 de vieți). La 1 aprilie, rata de fatalitate a cazurilor (RFC-ul) Germaniei era de 1,1%, iar al Coreei de Sud, de 1,8%. Ambele țări s-au angajat din timp în programe de testare agresive și ambele sunt considerate ca fiind modele de succes în prevenția răspândirii COVID19. În schimb, RFC-ul din Italia era la 1 aprilie de 12,6%, iar cel al Spaniei 9,4%. Niciuna dintre țări nu a promovat până de curând testarea agresivă. În mod similar, Olanda a abordat politica de testare redusă, iar RFC-ul său era de 8,2%

4.Salvarea și relansarea economiei. (Carantina actuală costă atât Italia, cât și Spania, aproximativ 1,75 miliarde de euro pe zi). Falsa economie a netestării costă aproape 3% din PIB.

C.Concluziile sunt clare:
1.,,Nu putem combate cea mai mare criză globală a vremurilor noastre legați la ochi” – acesta este unul dintre mesajele lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în contextul pandemiei COVID-19.
2.Mai multe testări vor salva mai multe vieți decât distanțarea socială aplicată tuturor și va costa mai puțin (a declarat Anja Schiel, consilier senior în cadrul Agenției Norvegiene a Medicamentului și co-autor al studiului Vital Transformation), mai ales că un tratament specific pentru COVID-19 nu există încă, iar mecanismele de producere a unui vaccin sunt complexe și necesită timp.
3.Paradoxul este că nimeni nu vrea să facă asta până când lucrurile nu sunt extrem de grave. Încă nu e prea târziu…” se arată în postarea publicată de Tudor Ciuhodaru pe Facebook.

Comentarii
  • si ce te opreste sa propui asta la spitalul unde esti? iar banii? pai cred ca un hei rup pe FB rezolva problema catorva mii de teste. Sau o colaborare cu o clinica privata…
    Numai sa dai din gura ca sa ataci PNL ( TOTI SUNTETI LA FEL) e penibil.

  • Un traseist politic,un politruc,propune numai aberatii PSD-iste nimic concret.La cati bani primeste de la UE si UPU Iasi (in jur de 13000E de la UE si 2000 E de la UPU Iasi) nu a facut nimic ,doar a trecut prin toate partidele din Romania pentru bani .

Adauga un comentariu