Local

Medicul Tudor Ciuhodaru susţine că certificatul verde nu combate pandemia de COVID-19

Publicat: 21 ian. 2022
Tudor Ciuhodaru, europarlamentar si medic ieșean
Tudor Ciuhodaru a vorbit despre faptul că certificatul verde nu va combate pandemia

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat recent că certificatul verde va fi valabil doar până pe data de 1 februarie pentru anumite persoane. Decizia vine în contextul în care, potrivit reglementărilor europene, certificatul verde este valabil doar 9 luni. Totuşi, medicul Tudor Ciuhodaru explică faptul că certificatul verde nu combate pandemia de COVID-19 în contextul în care posesorul vaccinat se poate infecta și poate transmite boala.

Vă aducem aminte faptul că la nivel european, Comisia Europeană a decis să limiteze valibilitatea certificatului verde pentru o perioadă de 9 luni.

Medicul Tudor Ciuhodaru arată că certificatul verde nu combate pandemia de COVID-19

Într-o intervenție pentru un post de televiziune, medicul ieșean Tudor Ciuhodaru a explicat de ce certificatul verde nu poate combate pandemia de COVID-19. Specialistul menţionează faptul că o persoană vaccinată se poate infecta și poate transmite boală la mai multe persoane. Tudor Ciuhodaru, care este şi europarlamentar, a declarat că a votat împotriva certificatului verde digital și că unele măsuri sunt inutile pentru oprirea valului de COVID-19:

„Problema este ce vrem să facem. Vrem să oprim pandemia sau vrem să dăm o altă hârtie care, nu ştiu ce valoare are. Prin certificatul verde vedem doar că posesorul s-a vaccinat, dar el poate fi infectat şi poate transmite boala. Ne uităm clar ce se întâmplă la ora actuală în Uniunea Europeană. Suntem pe un teren minat şi ţineţi minte că eu am votat împotriva paşaportului verde digital la nivel european, pentru că atât timp cât nu avem o certitudine că oprim acel val de transmitere epidemiologică, restul măsurilor sunt practic o patalama inutilă care dă drepturi unora şi limitează drepturile altora, dar de fapt nu rezolvă problema pandemiei. a declarat medicul ieșean la antena3.ro.

 

Alexandru Rafila a explicat că certificatul verde este valabil până pe 1 februarie

Într-o intervenție publică, Alexandru Rafila a explicat faptul că România va transpune, începând cu data de 1 februarie directivele europene. Vorbim despre faptul că unele certificate verzi nu vor mai fi valabile dacă a trecut o perioadă mai mare de 9 luni de la vaccinul împotriva COVID-19:

„S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a sus Alexandru Rafila la Europa FM.

Ministrul Sănătății a vorbit despre apariția antiviralelor în farmacii

Recent, într-o conferință de presă, Ministrul Sănătății a vorbit despre faptul că antiviralul Favipiravir se găsește deja în farmacii. Totuși, nu în toate farmaciile deschise din România, dar acest lucru se v-a întâmpla în momentul în care România va mai primi medicamentul. Alexandru Rafila a arătat că recomandă prudență în administrarea acestuia mai ales că sunt efecte secundare destul de serioase:

În ceea ce privește antiviralele, avem la dispoziție două antivirale. Ele pot fi eliberate din spital dar și în aceste centre ambulatorii. Merge acasă și este monitorizat de medicul de familie care va fi plătit. Cam asta este rețeta care duce la tamponarea acelei presiuni.

Începem să avem un antiviral în farmaciile deschise, pe măsură ce vom primi mai multe medicamente acestea vor intra peste tot. Îl vom furniza în centrele medicale și spitale, este un antiviral poate scurta durata bolii, dar recomand cu administrarea foarte precaută. Nu este un medicament pe care să îl dai înainte de boală, iar efectele secundare sunt serioase. a vorbi ministrul în conferința de presă.

 

 
Comentarii
Adauga un comentariu