Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, se arată scandalizat de cerițele țărilor din G 7 – Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi Statele Unite. Medvedev vorbește în reacția sa despre o aluzie la un posibil război nuclear între Rusia și alianța NATO.
„Miniștrii de externe din G7 au cerut Rusiei să reafirme că războiul nuclear este inacceptabil. Iar această creatură ciudată, Blinken, a dat o perlă despre distrugerea Hiroshimei și Nagasaki, ca dovadă a unei suferințe umane incomensurabile. Dar nu a menționat propria sa țară care a comis această crimă”, a spus Dmitri Medvedev.
„Ce adunătură de mincinoși nenorociți. Folosesc arme nucleare, dar nu se căiesc. Ipocrizează și mint la nesfârșit pe ai lor și pe alții, dar spun că țara noastră răspândește ‘informații false’ despre Ucraina. Ei cer Rusiei să le dea niște garanții în privința armelor nucleare, dar de fapt fac aluzie la un viitor conflict nuclear între țara noastră și NATO.
Și toate acestea se întâmplă în Japonia. Unde sute de mii de oameni au murit în urma unui bombardament nuclear. O țară a cărei conducere, practic, scuipă pe mormintele conaționalilor săi uciși de americani. Ce rușine!”, a concluzionat Medvedev.
Reuniune a statelor membre G7
Miniştrii de Externe din Grupul Celor Şapte (G7) ţări industrializate avertizează dur, marţi, ţările care furnizează o asistenţă Rusiei în Războiul din Ucraina, se angajează să continue să ”intensifice” sancţiunile impuse Moscovei şi să-şi consolideze eforturile împotriva ocolirii acestor sancţiuni de către ţări terţe şi afişează un front unit împotriva Chinei, căreia i-a condamnat ”activităţile de militarizare” maritime, relatează AFP, informează News.ro. Ei denunţă în comunicatul final al reuniunii drept ”inacceptabile” ”retorica nucleară iresponsabilă” a Rusiei şi ameninţarea Moscovei de a desfăşura armament nuclear în Belarus.
Şefii de stat şi de guverne din G7 urmează să întâlnească în mai la Hiroshima – a cărei istorie este prodfund marcată de bomba atomică lansată de către Statele unite în 1945, diplomaţii acordă un loc important, în comunicatul lor comun, angajamentului Grupului Celor Şapte de a ”consolida eforturile dezarmării şi neproliferării” nucleare în vederea unei ”lumi mai sigure şi mai stabile”.
Premierul japonez Fumio Kishida, ales din Hiroshima în Parlament, şi-a exprimat dorinţa de a discuta în acest oraş cu omologii săi posibilitatea ”unei lumi fără armament nuclear”.
Însă ”Declaraţia Comună” de marţi conţine puţine elemente noi în acest sens şi citează ”mediul de securitate actual dificil”.
G7 îndeamnă în acest comunicat întreaga comunitate internaţională la ”transparenţă” asupra armamentului nuclear şi îndeamnă Rusia să respecte moratoriul testelor nucleare l-a care s-a angajat.
CAND CRIMINALII STIU CA VOR ATARNA IN STREANG CE MAI POT SPUNE ?
Minciuni stiu, minciuni spun.
Nihai te-am prins si aici ia o bota de la taticu :))) oligofrenule
au murit japonezi de bomba americana dar rusii astia nu pot rezolva altfel in aceste timpuri moderne decat prin securea odioasa si demodata a razboiului????
,,Pe fauna cuvântătoare apasă greu osândă grea:
Prostia e molipsitoare, pe când înţelepciunea ba.’’