National

Membrii USR PLUS, la ordin: „Nouă ni s-a cerut să rămânem pe poziții, nu ne vom da demisia”

Publicat: 03 sept. 2021
USR PLUS
USR PLUS

Subprefectul Radu Theodoru, secretarul de stat Radu Szekely și avocatul Marius Vulcan, consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Dan Barna sunt sibienii care vor fi afectați de demisiile miniștrilor USR PLUS, anunțate pentru începutul săptămânii viitoare.

O altă numire urma să se facă zilele următoare, e vorba de Eugen Vaida, președinte al Asociației Monumentum și al Federației Transylvanet, organizații cu preocupări în zona arhitecturii și urbanismului, care, conform surselor noastre urma să fie numit în cadrul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, având susținerea USR PLUS. Evident, această numire nu se va mai face, în aceste condiții.

Numai că situația este incertă, după ce useriștilor li s-a cerut să rămână pe poziții.

Sibianul Radu Szekely a fost numit oficial în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației în februarie 2021, iar numele său fusese anunțat de alianța USR-PLUS în rândul propunerilor de secretari de stat încă din ianuarie. Fost consilier personal al fostului ministru PSD al Educației, Ecaterina Andronescu, numele său a fost vehiculat pentru a fi nominalizat la funcția de ministru în guvernele social-democrate, însă a fost respins, acuzat fiind de postări împotriva partidului. Este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu și are o experiență de peste 20 de ani în educație, din care 15 ani în sistemul de educație finlandez. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, în domeniul Educație și Cultură și în domeniul Tineret și Cercetare.

”Nouă ni s-a cerut să rămânem pe poziții, nu ne vom da demisia, până când într-un fel sau altul criza politică se va încheia sau până când premierul nu ne va elibera din funcție”, a declarat Radu Szekely pentru Turnul Sfatului.

Comentarii
  • Am ajuns de rasu lumii c ca nu fac nimic pentru poporu aceti incompetenti ce ne conduc in frunte cu Iohannis,Catu,BarnCiolos,etc.!!!Oare chiar nu le e rusine f. Iohannisca nu fac nimic pentru popor?? Dom,Prof. Iohannis pentruimobilele luate sau furate mai bine zis,in Sibiu!!!, GHINION asa o fi,dar fiti corect si recunoaststi ca susti eti numai penalii PNL,caci peai PSD/lui i/ati denigrat tot timpul.!! Oare chiar ne credetiprosti??Osa raspundeti pentru totcandva,inclusiv

  • mamaaa da analfabet mai esti,tipic votant psd,cu creerii facuti muci de rtv si vidanja 3,mai rapanule vomiti pe aici tot ce ai auzit la tv-urile mai sus mentionate,oligofrenule!

  • Stimate domn, Nu doresc polemica cu domnia voastra,caci e imposibil de purtat o discutie,dar,va fac o cofidenta,Nu sunt fan PSD si nici nu i/am votat,dar,in conjucturaactuala,de vor fi alegeri anticipate,PROMIT ca/i voi VOTA!Oare nuvedeti PENALII din PNL si USR?Va doresc tot binele din lume. Balaban Gh. Barlad

  • nea Gheorghe daca esti un roman adevarat invata sa scrii romaneste pana atunci tine-ti parerile ptr dumitale nu te mai expune in spatiul public ptr.ca devii penibil.Ce spui dumitale este acelasi RAHAT de la tv-urile la care te uiti.In rest numai de bine voteaza cu cine vrei!

  • Haideti domnule sa fim oameni,caci romanii adevarati sunt omenosi,mai ales moldovenii.Sa ne respectampe noi insine si deci opiniile emise.Nu pretindaa fi un atatstiuitor ,insa doresc respectarea tuturor smenilor mei,fie ca au ceva , fie ca ncelasi B.Gh. din Barladcelasiu,caci oameni trebuuie sa fim.Pana si vietuitarele din regnul animal se inteleg si ma mir uneori ca semenii nostri,evident oparte,, se erijeaza in adevarate ELITE alesocietatii.E pentru ultimadata cand va dau aceasta replica,in rest,fie voia dvs. si considerati ce doriti.Sanatate mintala sa aveti parte! Acelasi B.Gh.din Barlad va saluta cu sinceritate.

Adauga un comentariu