National

Membrii USR PLUS nu vor participa la şedinţele Executivului, cât timp Florin Cîţu este prim-ministru – SURSE

Publicat: 14 apr. 2021
Florin Cîțu vorbește
Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîţu, a anunţat, luni, 10 mai 2021, faptul că Executivul va prelungi starea de alertă pe teritoriul ţării noastre

Liderii alianţei USR PLUS au luat o nouă decizie radicală, după cea de acum câteva ore, când şeful USR, Dan Barna, a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea celor două formaţiuni.

Astfel, cât timp Florin Cîţu este prim-ministru, miniştrii care sunt membri USR PLUS nu vor participa la şedinţele Executivului, au hotărât, miercuri seara, liderii acestei alianţe, conform surselor Antena 3.

Informaţia privind boicotul şedinţelor de Guvern conduse de Florin Cîţu a venit practic în acelaşi timp cu informaţia că actualul prim-ministru a preluat interimatul la Ministerul Sănătăţii.

Alianţa USR PLUS are un vicepremier, Dan Barna, şi cinci miniştri titulari de portofolii:
viceprim-ministru

– Stelian Ion (Justiţie)
– Claudiu Năsui (Economie)
– Cătălin Drulă (Transporturi)
– Cristian Ghinea (Investiţii şi Proiecte Europene)
– Ciprian Teleman (Cercetare, Inovare, Digitalizare)

Premierul Florin Cîțu este noul ministru interimar al Ministerului Sănătății

Miercuri, 14 aprilie, după demiterea lui Vlad Voiculescu, premierul Florin Cîțu devine ministru interimar la Ministerul Sănătății. Decizia a fost luată de președintele României, Klaus Iohannis.

După demiterea lui Vlad Voiculescu, prim-ministrul Florin Cîțu va asigura interimar conducerea Ministerului Sănătății. Premierul a anunțat că după refuzul lui Dan Barna de a asigura interimatul la Sănătate, i-a înaintat lui Klaus Iohannis, președintele României, propunerea ca Florin Cîțu să o facă, iar liderul statului a fost de acord.

Florin Cîțu: „O să preiau interimatul, până când colegii mei de coaliție vor numi un ministru, care să preia aceste atribuții”

Premierul a transmis că a avut deja o întâlnire cu secretarii de stat de la Sănătate, urmând ca joi, 15 aprilie, să aibă loc o ședință de Guvern. Din cauza refuzului miniștrilor USR-PLUS de a participa, ședința de astăzi a fost amânată.

„Odată cu propunerea de revocare din funcţia de ministru a lui Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-și asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat președintelui României o nouă propunere, persoana mea, propunere care a fost acceptată de domnul președinte. Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătății, până când colegii mei de coaliție vor numi un ministru care să preia aceste atribuții.

În acest sens am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătății, iar mâine o să am două conferințe online, una cu toți directorii de DSP și cu toți directorii spitalelor COVID. În continuare rămâne o prioritate pentru mine, în această perioadă dificilă, să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă și, în același timp să gestionăm această perioadă dificilă.

Tot mâine, vom avea ședință de Guvern, adică sunt mai multe acte normative, importante pentru toți românii, care trebuie adoptate, o parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătății, acte normative, care nu suportă adunarea.”, a declarat premierul Florin Cîțu, miercuri seară, la Palatul Victoria.

Unele surse spun că odată cu venirea lui Cîțu la conducerea Ministerului Sănătății, va fi anulat ordinul privind carantinarea localităților, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan și publicat în Monitorul Oficial.

Comentarii
Adauga un comentariu