National

Mesaj pe timp de pandemie pe ușa unei biserici din România: „Este interzisă intrarea cu botniță în biserică!“

Publicat: 02 iun. 2020
Mesaj postat pe ușa unei biserici

Pe Facebook a început să circule o poză cu un mesaj ciudat aflat pe ușa unei biserici din România în contextul pandemiei.

Se pare că unii preoți nu acceptă intrarea în biserică a credincioșilor care poartă mască de protecție.

Un comentariu interesant a venit la această imagine care spune astfel:

”E un fake menit să compromită Biserica. Niciun preot n-ar interzice credincioșilor o practică inofensivă și utilă celor mai vulnerabili enoriași.

Cum ar fi să se interzică folosirea cârjelor sau bastonului în biserică? Ce-o fi așa de greu de priceput că unii oameni au, poate, acasă un copil cu handicap sau niște părinți bolnavi, pe care evită să-i imbolnavească? Sau poate au ei înșiși vreun cancer, vreun diabet, vreo boală de inimă. Le punem cruce acestor oameni?

Să nu-mi spuneți că-n biserică virusii nu se transmit sau că virusul ăsta nu există. Sunt deja cazuri celebre, cum ar fi cazul mânăstirii Pecerska, din Kiev, în care doi călugări au și murit. Îl avem și noi pe ÎPS Pimen, Dumnezeu să-l odihnească.

Cu viețile voastre puteți face ce vreți, dar lăsați-i pe alții să-și protejeze apropiații și pe ei înșiși! Una e să riști pentru o cauză nobilă și alta să riști doar așa, din cocoșism, din orgoliu (cum sa umblu eu cu botniță, da’ ce-s fraier?).

Chiar dacă boala asta ar fi doar un fel de gripă mai puternică, este o „gripă” la care, obligatoriu, ești internat câteva săptămâni în spital. V-ați trimite mama imobilizată la pat, cu pampers, trei saptămâni, singură, in spital? Sau, chiar dvs, v-ar conveni să vă lăsați serviciul și familia câteva săptămâni și să le petreceți în spital?”, este unul dintre mesajele de pe Facebook.

Adauga un comentariu